Tous

Páginas: 6 (1270 palabras) Publicado: 11 de febrero de 2012
Pràctica 3: TOUS



Objectius

Des de bon principi, l’empresa ha tingut l’objectiu d’implementar una política d’expansió constant, i a través d’aquest ha anat plantejant els nous reptes de futur.

D’aquesta manera, de cara a aquest any entrant, Tous s’ha marcat un objectiu clar i concís: Expandir-se a mercats com el de Rússia i Polònia, on es veu una bona oportunitat per créixer i seguirdesenvolupant-se i reforçar-se als Estats Units, mercat clau per als nostres ingressos exteriors, i que encara es pot explotar més. Així, el que es buscarà, es que els seus ingressos provinents de l’exterior, creixin fins a ser un 30% dels ingressos totals de l’empresa, o el que es el mateix, aconseguir que el 30% del que es factura, provingui d’altres països i mercats.

Anàlisi intern i externAnàlisi Intern:

Al 1920, Salvador Tous i la seva dona Teresa Ponsa, obren un petit taller de reparació de rellotges. Al 1965, el seu fill Salvador es casa amb Rosa Oriol i prenen el control de l’empresa. A partir d’aquest moment, Rosa Oriol es dedica a dissenyar joies personalitzades per als seus clients a Manresa, i és al 1985 quan crea el famós “osset”, convertit després en la imatge mésemblemàtica de la marca.

Tot i els seus inicis com a joieria, actualment l’empresa es beneficia de la diversificació del seu producte cap a complements, marroquineria, perfums i fins i tot mobles. Això ha engrandit notablement les seves possibilitats de negoci, ja que compten amb una gama més àmplia de productes i abarquen així, mes segments del mercat.

El producte Tous ha de ser creatiu,innovador, de qualitat i tenir un preu raonable, mantenint especialment un disseny amb línies simples i minimalistes. Un altre tret destacable de la marca és el control que fa del disseny i dels processos de creació i distribució dels seus productes. Això fa que l’empresa s’estructuri de manera molt centralitzada.

En quant als canals de distribució, Tous va començar a Catalunya amb botiguespròpies, però a mida que es va anar expandint per la resta del país va començar a utilitzar el model de franquícia amb una participació del 50%. En l’expansió internacional, va apostar també pel model de franquicia, amb socis locals del propi país que eren coneixedors del mercat. Aquest mecanisme li permet adaptar la seva estratègia a cada mercat.

Tous es dirigeix a gent de totes les edats, ja queés un producte molt versàtil. Tanmateix, tot i que en els seus començaments estaba adeçada a dones molt femenines, que cuidaven molt l’elegància i els detalls a l’hora de complementar el seu vestuari (el que podríem definir com el prototip de dona amb clase), cada cop amplia més el públic al que vol arribar. Fa pocs anys, per exemple, va dissenyar una col·lecció amb linies molt juvenils i modernes,per a la qual utilitzava com a imatge una famosa actriu que es va donar a conèixer al gran públic amb el paper d’una noia de clase baixa i amb un estil molt extremat (el que podríem definir com el prototip de dona “poligonera” i “juani”). Per mantener-es en tots els segments del mercat en els que és present, ha fet també campanyes publicitàries protagonitzades per models i actrius internacionals,ensenyant en aquest cas, la linia més clàssica, cara i sofisticada de la marca. Tot i principalment estar dirigida en la seva majoria a dones, com que en molts casos són els homes qui acudeixen a la botiga en busca d’un bon regal, l’empresa ha intentat captar aquest nou tipus de client creant una línia de joies masculines.

No obstant, Tous no fa campanyes publicitàries de manera permanent icontinuada ja que el seu producte està tan present a la societat i té un logo tan fàcilment reconeixible, que es fa publicitat a sí mateix. Però això també té conseqüències negatives: és molt fàcil de falsificar.



Anàlisi Extern:

La indústria de la joieria en general ha fet un canvi força radical a les últimes dècades. Ha passat de ser un sector tradicional molt identificat amb la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Tous
  • Tous
  • Tous
  • Tous
  • Tous
  • Sentencia Tous
  • Estrategias tous
  • Història de Tous

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS