Historia: Guerra De Cuba

Páginas: 2 (398 palabras) Publicado: 14 de enero de 2013
Una visió crítica de la Guerra de Cuba (1895-1898)

Tipus de font:
Font primària perquè és un document que no ha estat modificat amb el temps.
Tipus de document:
Crítica cap a un tema, documentcrític.
Context històric:
Etapa de la Guerra Chica entre Cuba i Espanya, des de 1895 fins al 1898. En aquell moment es vivia una guerra per la independència de Cuba, que provenia d’un malestargeneral des de la població cubana cap a Espanya, ja que no s’havien complert els acords presos en la Pau de Zanjón desprès de la guerra dels 10 anys, que havia comportat una altra guerra, la GuerraChiquita.
Comentari del text:
En aquest text, Reparaz critica la falta de preparació i la falta de planificació de l’exèrcit espanyol que anava a perdre les últimes colònies que li quedaven en la guerraque s’estava preparant a Cuba contra Espanya. Comenta que Espanya vivia tranquil·la, pensant-se que ja no tornaria a haver-hi més guerres després de la Guerra dels deus anys i que per això ni espreocupava de preparar un bon exèrcit, però això no havia de ser així. Creu que per culpa de descuidar l’exèrcit, Espanya pagarà un preu molt alt, ja que ni s’espera el que s’està formant a Cuba. L’autorpregunta com pot ser que agafi a la població espanyola tan de sorpresa un conflicte tan gran com el que es prepara a les colònies, ja que cada cop les guerrilles van anar a més i el sentiment d’odi capa Espanya creixia sense pausa, i la en la població cubana s’anava incrementant les ganes de lluita per la seva terra.
En l’última part del text fa referència a persones que estan a favor de laindependència de Cuba i que lluitaran a favor d’ella, i l’autor comenta que és important mantenir als lectors informats de quina és la situació, per a que prenguin consciència que el país està caient i queningú està fent res per evitar-ho. Espanya es troba en plena decadència nacional i internacionalment i la glòria d’Espanya s’està perdent.
L’última frase fa referència a la campanya antiespanyola...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Historia guerra de cuba
  • Guerra de cuba
  • guerra de cuba
  • La Guerra De Cuba
  • Guerra de cuba
  • Guerra de cuba
  • GUERRA DE CUBA
  • Guerra de Cuba

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS