historia

Páginas: 5 (1189 palabras) Publicado: 10 de marzo de 2014
Fitxa tècnica i sipnosi
Títol i any: El Coronel Macià (2006)
Durada: 107 minuts
Gènere: Històric
Direcció: Josep Maria Forn
Argument i guió: Basat en la vida de Francesc Macià, concretament la seva carrera política.
Repartiment: Abel Folk (Francesc Macià), Marta Marco (Eugeni), Molly Malcolm (Elizabeth Joyce), Fèlix Ponz (Maspons), Ricard Borràs (Ventura Gassol), Pere Ventura (CarnerRibalta), Roger Casamajor (Daniel Cardona), Manel Barceló (Coronel Azcárate), Lluís Soler (Henry Torres), Juli Fàbregas (Vilanova), Toni Albà (Rovira), Hector Claramunt (Alfons XIII), Luciano Federico (Garibaldi), Joan Cussó (Francesc Cambó), Jesús Ferrer (Antoni Maura), David Bagés (Casellas), Ferran Carvajal (Junceda), James Humbert (Royston Saint Noble), Pep Torrents (Coronel Aguilera), Joan CarlesGustems (Tinent Coronel Linares), Pep Molina (Tinent Coronel Prado), Ernesto Collado (Capità Brandeis), Biel Moll (Cristino Luengo), Pep Sais (Bibliotecari), Jaume Comas (Agapito Lamarca), Jordi Serrat (Ministre de Foment), Carlos Lasarte (viatger en tren), Alfred Lucchetti (professor Vila), Susana Egea (Mercè), Pep Cortés (pagés 1), Xavier Ruano (pagés 2), Biel Duran (pagés 3), Raúl Gutierrez(pages 4), Jordi Domènech (Guillem), Pere Tàpias (pescador de Vilanova), Xabir Elorriaga (General Martos), Fermí Reixach (Ministre de la Guerra), Juan Luís Galiardo (Capità General Polavieja), Mario Gas (Marqués de Camps).
Sinopsi: Quan el novembre de 1905, dos-cents militars armats assalten el setmanari català Cu-cut i el diari La Veu de Catalunya, Francesc Macià Llussà, en aquell moment tinentcoronel en cap de la Comandància d'Enginyers de Lleida, fa front als seus companys.

Presentació prèvia de la pel·lícula
El director de la pel·lícula va ser Josep Maria Forn i Costa (Barcelona, 4 d'abril de 1928) és un director de cinema català. D'antuvi intentà dedicar-se a la literatura, però des del 1950 es passà al cinema, on ha fet unes 250 obres. Del 1987 al 1991 fou director general decinematografia del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. En 1985 va treballar amb l'actor valencià Ovidi Montllor i Mengual en la pel·lícula Un, dos, tres... ensaïmades i res més, dirigida per Joan Solivellas. L'any 1994 fou elegit president del Col·legi de Directors de Cinema de Catalunya, i el 2001 va rebre la Creu de Sant Jordi.[2] El 2010 ha guanyat el premi Gaudí d'honor enreconeixement a la seva carrera. Personalment no he conegut al senyor Forn, pero crec que es un català independentista, o si més no, que no està d'acord amb la subordinació de Catalunya dins Espanya, ja que ha volgut plasmar en una pel·lícula la gran lluita que va fer Macià per poder alliberar una mica Catalunya.
Durant la seva carrera ha fet moltíssimes obres i també en va produïr, de les qualsdestaquen més:
El Coronel Macià (2006)
La casita blanca (2002)
Un dia, una nit (2001)
Subjúdice (1998)
Un cos al bosc (1996)
Ho sap el ministre? (1990)
Per un fusell de fusta (1984)
Ocell blau (1983)
Festival necrovisió (1983)
Un, dos, tres... ensaïmades i res més (1983)
La casa del pare (1983)
Underworld (Bajos fondos) (1983)
Idil·li xorc (1983)
Somni d’un carrer (1982)
Pretèritperfecte (1982)
Dones i Catalunya (1982)
L’home atrapat al laberint (1982)
Parleu despres de sentir el senyal (1982)
Puny clos (1982)
El viatge a l'ultima estació (1982)
Tarragona 82 (1982)
Com un adeu (1982)
Cert…? (1981)
Així s’acaba la vida i comencem a sobreviure 
(1981)

El director d'aquesta pel·lícula s'ha basat per escriure el guió en els fets que es van viure en aquella época aEspanya, Films de l’Orient neix a finals de l’any 1994. Josep Maria Forn, amb el 60% de les accions, n’esdevé el soci majoritari i l’encarregat de dotar a la productora de la consistència necessària, és una productoria catalana; el tipus de cinema històric que es fa en Catalunya sol se de la postrguerra, la Guerra Civil, tots els conflictes que ha sofert aquesta terra en la seva història.
La...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La historia de la historia
  • historia de la historia
  • Historia de la historia
  • La historia de la Historia
  • la historia de la historia
  • historia de la historia
  • el historiador y la historia
  • Historia de la no historia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS