Historia

Páginas: 8 (1782 palabras) Publicado: 13 de enero de 2015
 LA PIETAT
4.
AUTOR: Pietro Perugino

TÍTOL: La Pietat.

DATA: Entre 1498 i 1494.

DIMENSIONS: 173 x 170 cm.

UBICAIÓ ACTUAL: Alte Pinakothek, Múnich, Alemania

TÈCNICA: Óleo sobre tabla.

ESTIL: Renaixentista.

TEMA o GÈNERE: Benaurada Verge Maria,Pietà, Lamentació sobre Crist mort.


5.
En prinicipi direm que en aquesta obra hi trobam a 6 persones.
Començam per la part centrl de l'obra, en aquestà hi trobam una dona, la cual porta una tunica de color blava (oscura). El seu tó de pell es molt blanc, hi la seva mirada es per l'home que sostè, el cual li cobreix desde el cap fins els peus, sota d'aquesta túnica porta una especiè desotana amb un color beix, pero just devall de tot porta una capa negra per el darrera i per el devant.
L'expresió de la dona és de lamentació i tristesa, amb la seva ma esquerra damunt el cos de l'individu, ja que damunt ella i podem trobar a un home de mitjana edad, el cual està mort, amb el coll recostat, a la part dreta del cos hi podem apreciar que just devall el pit té com una especie de ferida,pareix ser que ha estas apunyalat, també es pot apreciar que de la ferida que té l'hi surt una petita part de sang. L'home va completament despullat, el braç esquerre el té recostat damunt el seu cos, l'altre braç està recolsat per jonoll de la donà que l'aguanta la part de les cames (de la cinutura fins a mitjana part de les cames)domes porta una espècie de tela amb una forma ruossa que l'hicobreix les parts més intimes. Deas de el cap fins la cintura esta sostes a una mitjana de 60 graus, despres les cames les té damunt la donà i per finalitzar, els peus estan sostesos per una dona, que els té sobre el jonois.
A la part dreta del cuadre podem trobar un home, que està dret hi amb una posició corporal molt ben repostada, te els hombros un poc més baixos de el normal (com si la sensaciófossi de cansat), que finalment forma amb les mans una menà de cadena, ajuntant tots els dits amb les dues palmes d eles mans mirant al terra. La cara de l'home es pot veure que te una edad sobre els 50 anys, te valva, però per els dos costats de el cpa, es pot apreciar una micona de pel, amb un tó blanc/gris. Les cames les té obertes però la dreta la te un poc més oberta i amb la part oposadadel talo aixeca ( el peu una mica en punta), la cual cosa fa que la cadera la tengui un poc mes recostada cpa un costat (esquerre). La seva cara mira totalment a l'home que esta mort. La seva cara esta recoberta de una barba que li arriba un poc abans d'arribar al pit, que acaba en forma de punta, amb un color bastant blanc però tinant al gris fluix. Els clçans, que són una especie de claçons moltaplenr i donen un aspecte de cagats de color blau, i amb una tela (estil romana), que li cobreix la part de les cames, però tampoc tota, domes fins a les espinilles. Just emig de la dona que em anomenat i del home tambe anomenat, hi trobam a una dona. Aquesta està aseguda, mirant al terra, amb el cap un poc tombat cap a la esquerra, i amb la mirada tancada, la seva posició i expresió en general, esla de una dona que esta resant, les seves cames estan cruades, la esquerra per damunt de la dreta. Les seves mans estan tambe aferrades entre elles (en forma de res) per enllooca de tenir les palmes de les mans juntes té els dits enganxats entre ells (com si formes una pilota amb la ma). El seu pel, es d eun tó pel-roig, i el color de pell es bastant blans. Té el pel llarg, que recau sobredarrera l'esquena. Damunt de tota la vestimenta, porta una capa/túnica de color verd, que les uniques part de el cos que surten de aquetsa cpa, son les mans i els peus, tot lo altre estpa recobert per la tunica. Sota d'questa túnica hi podem trobar una especie de vestit blau. Que en l'imatge domes es pot veure que esta recobert fins la part de la cintura, ja que lescames estan recobertes per la capa...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La historia de la historia
  • historia de la historia
  • Historia de la historia
  • La historia de la Historia
  • la historia de la historia
  • historia de la historia
  • el historiador y la historia
  • Historia de la no historia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS