Historia

Páginas: 2 (402 palabras) Publicado: 8 de enero de 2013
LA INTERPRETACIÓ
1. Contingut i significació:
2. La funció:
3 Comitent i destinatari
4. Valoració de l'obra: models i influències: Sant Ramón, bisbe de Barbastre, va ser capellà d'Alfons elBataller, rei d'Aragó, en el moment de la conquesta de Barbastre. Els comtes de Pallars i els senyors de Boí van participar en aquestes campanyes i hi van aconseguir riqueses, que van invertir en part enla decoració i la reconstrucció de Sant Climent i Santa Maria de Taüll. Així doncs, no és pas estranya la presència de mestres d'alt nivell artístic a la vall, com l'anomenat mestre de Taüll.
Elconvenciment que l'autor dels frescos de Sant Climent de Taüll era un pintor amb contactes evidents amb Itàlia, en lai nfluència iconogràfica i formal bizantina era molt més forta, explicaria una bonapart de les característiques del conjunt: el hieratisme i la frontalitat de les figures, l'allargament i l'estilització dels cossos, l'obsessió per la simetria, la grandiositat compositiva que aportaespiritualitat i solemnitat al conjunt, i l'ús de rodones vermelles a les galtes per donar una certa sensació de volum.
S'hi intueix també una segona influència procedent de la il·luminació demanuscrits hispànics del segle X, apreciable en l'ús de franges horitzontals de colors als fons compositius.
Aquests frescos (sobretot l'absis) han estat considerats moltes vegades com un dels emblemes nonomés de la pintura, sinó de l'art romàntic català: fins al moment actual, però no s'ha descobert cap altre conjunt fet per l'anònim mestre de Taüll a Catalunya. No obstant això, es té constància queels seus deixebles també van treballar a l'església veïna de Santa Maria i que van pintar a Aragó i a Castella, on van decorar l'ermita de Santa Cruz de Maderuelo (Segòvia) i la de San Baudelio deBerlanga (Sòria).


______________________________________________________-


Valoració de l'obra: models i influències: Estilísticament aquesta escultura manté una filiació evident amb l'escultura...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La historia de la historia
  • historia de la historia
  • Historia de la historia
  • La historia de la Historia
  • la historia de la historia
  • historia de la historia
  • el historiador y la historia
  • Historia de la no historia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS