Historia

Páginas: 3 (541 palabras) Publicado: 10 de febrero de 2013
1. Llegeix atentament el Text 1. Identifica quines són les condicions de vida dels treballadors russos a començaments del segle XX. Quines són les demandes dels treballadors? Per què es dirigeixen alTsar? (2  punts)
Segons el text 1 les condicions de vida dels treballadors russos a començament del segle XX va ser de misèria, oprimits i tractats com esclaus amb l’absència de drets i laignorància, fruit del despotisme i l’arbitrarietat.
Les demandes dels treballadors són, en primer lloc que els amos de les fabriques examinin amb els treballadors les seves reivindicacions. En segon llocconsiderar el desig dels treballadors de reduir l’horari fins les vuit hores diàries, de convenir el salari i que es millorin les condicions de treball.
Es dirigeixen al Tsar, perquè era el monarca iel que tenia tot el poder polític per governar l’Estat.
2. Llegeix atentament els fragments dels Decrets d'Octubre de 1917, del Text 2. Explica quina és la posició del nou govern revolucionarisobre la Gran Guerra, la reforma agrària a Rússia i les diferents nacionalitats de l'Imperi Rus (2 punts). 
La posició del nou govern revolucionari va ser de que totes les finques, edificis, convents,esglésies, bestiar i els arreus dels terratinents i de la corona passen a dependre dels comitès agraris comarcal i dels soviets de diputats camperols.
El nou govern revolucionari estableix el controlobrer sobre la producció, conservació i compra-venda de productes i primeres matèries a totes les empreses industrials, comercials, bancàries i agrícoles.
3. Explica breument què va ser laNEP (1921-1929). (2 punts)
La NEP va ser la nova política econòmica que va ser proposta per els nous dirigents, amb objectius de millorar la producció industrial i agrària. Es tractava d’una políticamixta, que constatava entre un control estatal i una iniciativa privada en uns sectors productius claus per el país, com el transport, industries bàsiques, finances i el comerç exterior que eren...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La historia de la historia
  • historia de la historia
  • Historia de la historia
  • La historia de la Historia
  • la historia de la historia
  • historia de la historia
  • el historiador y la historia
  • Historia de la no historia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS