Ho diré ben clar!

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 4 (902 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 1 de junio de 2011
Leer documento completo
Vista previa del texto
“Els oprimits, els expoliats, els explotats han de ser rebels, perquè han de reclamar els seus drets fins aconseguir la seua completa i perfecta participació en el patrimoni universal.” (FrancescFerrer i Guàrdia)

A pesar dels avanços obtinguts en drets humans i en igualtat en l’àmbit legal, queda molt perquè la societat assimile completament aquestes lleis. Aquesta igualtat no serà possiblefins que no eliminem el tabú, la invissibilitat i l’ignorància presents encara en alguns temes socials, com és el cas de l’homosexualitat. L’homofòbia (aversió o discriminació contra les personeshomosexuals) està present a les aules, els corredors i el pati del nostre institut en forma de burles, d’assetjament i d’insults malsonants escrits als pupitres. No podem seguir desviant la mirada davantaquests fets ja que donem a entendre que aquestes actuacions són correctes i que estàn justificades; és l’obligació dels nostres docents no permetre aquest tipus d’accions i de sancionar-les si fóranecessari. L’homofòbia és més que evident per a aquells que vulguen veure-la i molt més per a aquells que la sofreixen; qui no la vulga veure és perque no vol, ja que és més còmoda d’ignorar. Elsalumnes gais i lesbianes, també estan sotmesos a una gran pressió social deguda a l’heterosexisme, que consisteix en el fet de considerar heterosexual a tot el món fins que es demostre el contrari. Aquestfet promou la idea de que la heterosexualitat és l’únic camí possible, correcte i natural; provocant en aquestos alumnes un gran sentiment de culpa i de malestar.

L’alumnat LGTB (Lesbianes, Gais,Transsexuals i Bisexuals) esta esclòs sistemàticament del sistema educatiu malgrat que el ministeri d'educació és explícit amb el seus objectius introduïts l’any 2006 en la L.O.E.:

“Entre losfines de la educación se resaltan el pleno desarrollo de la personalidad y de las capacidades afectivas del alumnado, la formación en el respeto de los derechos y libertades fundamentales y de la...
tracking img