Hola

Páginas: 11 (2728 palabras) Publicado: 16 de mayo de 2013
BOMBERS, MENT DESPERTA D'UN NEN, SENY D'UN ADULT


Nom: Xavier Ollé Ballesté Curs: 2012-13 Institut: IES Fonts del Glorieta



















ÍNDEX

1. Introducció
2. Història i orígens
3. Incendis
-Què és un incendi?
-Orígens del foc
-Incendis forestals
-Incendis urbans
-Incendis en vehicles
-L’extintor
4. Terratrèmols
5. Intervenció en lesaltures
6. Vehicles de bombers
-Terrestres
-Aeris
7. Bombers a Catalunya
8. Entrevista
9. Conclusions







1.INTRODUCCIÓ

Aquest treball té com a objectiu mostrar i presentar el món dels bombers, persones que es dediquen principalment a l'extinció d'incendis, evitar la aparició o propagació del foc, ajudar en el rescat de persones en accidents i protegir béns immobles i persones delsincendis. He triat aquest tema perquè bàsicament m'apassiona el treball que fa aquesta gent i és el que desitjo fer en un futur.
La idea principal d'aquest procés és intentar que la gent conegui alguna cosa més del que fan els bombers a part d'apagar focs i aprofundir en cada tema un mínim per mostrar que és un món molt desconegut per la majoria. També fer-me una idea personal del que és aquestafeina i iniciar-me com a bomber, conèixer a què m'enfronto.
2.HISTÒRIA DE CREACIÓ DEL PRIMER COS DE BOMBERS


Per la creació de l’ofici de bomber ens hem de remuntar a Roma durant l’imperi de Cèsar August. Els incendis eren freqüents a Roma, una ciutat densament poblada, amb molt material inflamable (palla, fusta, teles, etc.), carrerons estrets poblats de petites botigues… i perenfrontar-ho uns quants esclaus situats en punts estratègics de la ciutat amb cubells d’aigua. Les conseqüències eren terribles. Així que, rere l’incendi de l’any 6 dC, l’emperador August va decidir substituir aquest sistema, totalment ineficaç, creant un cos de vigiles (vigilants) que avui podríem anomenar el primer cos de bombers professionals de la Història.
El cos de vigiles estava format per:
Elsaquarii - transportaven l’aigua en cadenes humanes.
Els siffonarii - llençaven l’aigua al foc amb bombes de mà (siphos)
Els uncinarii - amb unes llances proveïdes de ganxos es subjectaven als sostres parets en flames.
4






3.INCENDIS
3.1.QUÈ ÉS UN INCENDI?
És un cas de foc no controlat que pot abrasar alguna cosa que no està destinada a cremar-se. Pot afectar a estructures iéssers vius. L'exposició dels éssers vius a un incendi pot produir danys molt greus fins a la mort, generalment per inhalació de fum o intoxicació i posteriorment cremades greus.
Perquè un incendi comenci es necessiten tres components:
- Combustible (un tros de paper, fustes, fulles, gasolina...)
- Calor o energia d'activació
- Oxigen

3.2.Origen d'un foc
Un incendi pot iniciar percauses molt variades: accidents amb llumins, encenedors, espelmes o cigarrets, errors en instal·lacions elèctriques o de combustió, com calderes, fuites de combustible, accidents a la cuina, etc. El foc pot propagar-se ràpidament a altres estructures, especialment aquelles que no compleixen les normes bàsiques de seguretat. Per això, molts municipis ofereixen serveis de bombers per extingir elspossibles incendis ràpidament.

3.3.Incendis forestals
Un incendi forestal és la propagació del foc sense control a través d'una superfície forestal, ja sigui arbrada o no.
Les zones de clima mediterrani de tot el món són fàcilment afectades pels incendis forestals ja que la vegetació a l'estiu està envoltada per una atmosfera molt càlida i a la vegada molt seca i la inflamabilitat és moltalta.
5
Encara que els focs forestals siguin una part de l'ecosistema, l'activitat humana n'ha incrementat la freqüència i l'extensió.
Els incendis forestals es distingeixen per ignició o causa del foc i tipus d'incendi:




Ignició.-
-D'origen natural com llamps, que representen la causa d'entre el 8 i el 10% dels incendis especialment en tempestes seques d'estiu....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • hola hola hola hola
  • hola hola hola hola hola
  • hola hola hhola hola y hola
  • hola hola hola
  • Hola Hola Hola
  • Hola Hola Hola
  • hola hola hola
  • Hola hola

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS