Hola

Páginas: 6 (1423 palabras) Publicado: 22 de marzo de 2012
El petroli s'origina a les conques marines poc profundes on proliferen grans quantitats de plàncton. Quan moren, el plàncton s'acumula juntament amb una gran quantitat de matèria orgànica que queda entre el fang del fons de la conca sedimentària. Si aquests organismes estan massa temps sobre el fons marí sofriran un procés d'oxidació. També, si queden fora del contacte amb l'oxigen dissolt al'aigua marina en quedar soterrats per un sediment inorgànic impermeable patirà un procés diagenètic en condicions d'anaerobiosi, on participa l'augment de pressió i temperatura juntament amb l'acció de bacteris anaerobis que transformen la matèria orgànica en hidrocarburs. En una primera fase, té lloc alhora la compactació i la litificació del sediment: els bacteris degraden els organismes vius ambels quals s'alimenten, i transformen els residus en una substància insoluble orgànica amb estructures cícliques que s'anomena querogen i que constitueix la matèria primera del petroli.
El petroli es produeix per la transformació dels àcids grassos del querogen que es transformen en hidrocarburs pesants i que després d'un procés de maduració es trenquen i originen hidrocarburs líquids i gasosos.Una vegada formats els hidrocarburs a l'interior del sediment, en la seva transformació poden passar dues coses:
Que el petroli es quedi a l'interior de la roca on es va formar, que normalment és impermeable i de textura fina. Aquestes roques s'anomenen pissarres bituminoses, i la seva explotació comercial no és gaire rendible, ja que cal realitzar processos d'excavació, trituració i destil·lacióde grans quantitats de roques fins a poder obtenir petroli líquid. Es tracta de processos que requereixen una gran quantitat d'aigua i generen una gran quantitat de residus rocosos (gran impacte ecològic). Els jaciments més importants d'Espanya es troben a Puertollano (Ciudad Real)
Migració del petroli. Si la roca ha quedat soterrada a gran profunditat és molt possible que el petroli s'escapi capa zones superiors fins un altre material de major porositat i permeabilitat, per causa de la forta compactació.
El petroli no es troba en un determinat tipus de roca sinó que impregna qualsevol roca que sigui prou porosa (que tingui força forats). A més del petroli, en aquestes roques també s'hi troba metà i aigua salada, provinents del seu procés de formació.
[modifica]Teoria biogènica
Segonsaquesta teoria, el seu probable origen està en l'acumulació d'enormes quantitats de restes prehistòrics d'animals marins i de vegetals terrestres. Durant milions d'anys, mesclats amb sediments, davall la intensa acció de la compressió i la calor generada, es transformen en petroli i en gas. Aquest petroli i gas, per desplaçament, passa a impregnar roques més poroses i permeables i s'acumulaformant una bossa de cru, que sovint se situa entre una bossa de gas i una bossa d'aigua salada. D'allí, aquest petroli i gas es poden extraure mitjançant perforació i bombar-se fins al seu emmagatzemament previ al seu refinament.
[modifica]Teoria abiogènica
La idea de l'origen abiogènic del petroli es basa en els estudis de Nikolai Kudrselazan. La teoria proposa que grans quantitats de carboniexisteixen de forma natural al planeta, algunes en forma de hidrocarburs. Els hidrocarburs són menys densos que altres fluids aquosos, i migrarien ascendentment a través de grans xarxes de fractures. Els organismes microbials extremofils serien en part la causa dels marcadors biològics trobats al petroli, però el seu rol en la formació, alteració o contaminació dels diversos dipòsits d'hidrocarbursencara es desconeix.[2] Els càlculs termodinàmics[3]i els estudis experimentals confirmen que els n-alcans (components comuns del petroli) no evolucionen espontàniament del metà a les pressions típiques de les basses sedimentàries, i per tant la teoria de l'origen abiogènic dels hidrocarburs suggereix la generació a grans profunditats (per sota de 200 km) (vegeu els resultats a [1]).
La teoria...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • hola hola hola hola
  • hola hola hola hola hola
  • hola hola hhola hola y hola
  • hola hola hola
  • Hola Hola Hola
  • Hola Hola Hola
  • hola hola hola
  • Hola hola

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS