hola

Páginas: 2 (384 palabras) Publicado: 6 de diciembre de 2013
AL REI EN JAUME EN EL 9 D’OCTUBRE

1. Contextualització
El poema ‘Al rei en Jaume en el 9 d’octubre’ l’anem ha analitzar, pertany a Carles Salvador i Gimeno de Valencia, fou un poeta i gramàticvalencià, que pertany a la generació del 1897. Aquest poema fa referència al dia de la Comunitat Valenciana, ja que el 9 d’octubre de 1238, Jaume I, el Conqueridor, va fer la seva entrada en Valencia,després dels pactes realitzats amb el rei múlsuma de València, Abul Djumayl Zayyan, el 28 de setembre de 1238, per a la capitulació de la ciutat. La temàtica de l’obra es esquema emmarcat perquè esrebré el tema final i es completa.
No obstant, aquest poema fa honor a Jaume I, que va lluitar per la terra Valenciana i que a la fi la va llogar. Menciona que Jaume està a la tomba sagrada onguarda repòs.

2. Anàlisi del contingut
El tema del poema és fer honor a Jaume per la terra de Valencia i li demana ajuda des de la tomba, ja que València a sigut conquerida per un estranger. Lacomposició se centra en alabar a Jaume per els seus furs i al finalitzar li demana que des de la tomba que València siga tornada la gran llibertat que va ser robada per un bort estranger. Descriu aquestpoema com Va arribar Jaume a les terres i va guanyar la guerra, on la descriu triomfal i mil voltes valenta. La tesi la trobem al final del poema, el poble València vol tornar a l’alliberament de laciutat de València amb el rei Jaume. Es tracta, per tant, d’un text argumentatiu que utilitza els recursos poètics al servei de l’argumentació.

El primer paràgraf s’inicia amb una educació i honorreferint-se a Jaume, ja que menciona en el primer vers ‘Magnànim Senyor...’ argumenta com va arribar a la terra de València i va fer arribar una guerra, Detectem una el·lipsi en el primer vers ja quen’hi ha una supressió de la paraula València perquè s’entén pel context, que diu ‘ M. Senyor que a esta terra...’. En el segon paràgraf dona a entendre que la va guanyar ja que menciona ‘mil...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • hola hola hola hola
  • hola hola hola hola hola
  • hola hola hhola hola y hola
  • hola hola hola
  • Hola Hola Hola
  • Hola Hola Hola
  • hola hola hola
  • Hola hola

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS