hola

Páginas: 2 (417 palabras) Publicado: 12 de noviembre de 2014
Joan Maragall
Data de naixement: 10 octubre de 1860 a Barcelona
Data de mort: 20 de desembre de 1991 a Barcelona
VIDA:
Fill d'una família d'industrials. Estudià batxillerat i, un cop acabat,entrà a treballar en el despatx del seu pare. Es va llicenciar en dret al 1884, carrera que no va a arribar a exercir. Al 1890 va entrar com a secretari de redacció al "Diario de Barcelona", aquestmateix any, la seva col·laboració en "L'Avenç", la revista mes representativa del moviment on va publicar alguns poemes. L'any 1900 va viatjar a Madrid i a altres indrets de Castella, i va mantenir unaintensa relació amb alguns intel·lectuals castellans (sobretot amb Unamuno). Al 1991 va caure malalt el mes de novembre d'aquest mateix any i el 20 de desembre va morir a Barcelona.
OBRA:
Joan Maragallva destacar com a poeta, assagista i traductor de poetes romàntics Alemanys. Va publicar cinc reculls poètics, el més famosos són Poesies (1895) i Visions & Cants (1900). La seva poesia dels primersanys era essencialment de temes romàntics y amorosos. Els següents poemes estaven dirigits a la societat civil y la política, entre ells “Oda nova a Barcelona” i “Oda a Espanya”. En tots el seuspoemes queda plasmada la seva teoria crítica i poètica.

Santiago Russiñol
Data de naixement: Barcelona, 25 de febrer
Data de mort: Aranjuez,13 de juny de 1931

VIDA: Fill d’una família de l’altaburgesia catalana, això li portarà a dur una vida sense preocupacions econòmiques. Va ser uns dels modernistes més polifacètics: dibuixant, pintor, col·leccionista, novel·lista, assagista i dramaturg. Vaaprendre dibuix a Llotja i se’n va anar a viure a París on va passar una llarga temporada. A Cau Ferrat, lloc on col·leccionava ferros forjats, va organitzar les cinc Festes Modernistes de Sitges, lasegona va ser la més important a l’any 1853 amb la inauguració de Cau Ferrat.n

OBRA: El teatre modernista estaca encapçalat per Rusiñol, amb obres com L’alegria que passa (1891) y El jardí...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • hola hola hola hola
  • hola hola hola hola hola
  • hola hola hhola hola y hola
  • hola hola hola
  • Hola Hola Hola
  • Hola Hola Hola
  • hola hola hola
  • Hola hola

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS