hola

Páginas: 7 (1514 palabras) Publicado: 11 de diciembre de 2014

EL
CINEMA MUT












BIOGRAFIES DE CADA ACTOR


HAROLD CLAYTON LLOYD:

Va néixer a Burchard (Nebraska) el 20 d'abril del 1893. Va ser un actor i productor de pel·lícules estatunidenc, va ser especialment famós per les seves comèdies durant el període del cinema mut.

Els seus pares eren gal·lesos, i es van divorciar qual en ell era vailet i Harold va escollir viureamb el seu pare. Es van traslladar a Omaha, on Harold va tenir la seva primera experiència amb el món del teatre en una companyia local, i a partir de 1912 a San Diego, Califòrnia. Allà Harold va treballar actuant a la companyia cinematogràfica de Thomas Edisoni després, entre 1915 i 1919, amb la companyia de Hal Roach.




GOOGLE IMÁGENES (HAROLD CLAYTON LLOYD)








1
SIR CHARLESSPENCER CHAPLIN:

Va néixer a Londres, el 16 d'abril del 1889.Va ser un actor, compositor, productor i director de cinema, Està considerat com un dels millors mims i pallassos de la història del cinema. Actuava, dirigia, escrivia els guions, componia la música i produïa les seves pròpies pel·lícules.

El seu pare era un actor mediocre del teatre de varietat, amb una debilitat per l'alcohol, laseva mare era cantant. El matrimoni va acabar quan es va descobrir que Hannah va enganyar el seu marit amb un altre cantant el Music Hall, Leo Dryden fet que no es conegué fins molt més tard. La separació va tenir lloc un any després del naixement de Charles. El pare va intentar mantenir els seus fills, tant Charles com el seu germà petit Sydney Chaplin, de quatre anys, juntament amb la sevacompanya de pis. L'intent va fracassar i els dos nens van anar a viure amb la mare i van rebre deu xílings a la setmana per al seu manteniment.




GOOGLE IMÁGENES (SIR CHARLES SPENCER CHAPLIN)







2
JOSEPH FRANCIS KEATON:

Va néixer a Picqua (Kansas), el 4 d'octubre del 1895. Va ser un gran actor, guionista i director estatunidenc del cinema mut còmic. Es va caracteritzarprincipalment per la seva mímica corporal mentre mantenia un rostre inexpressiu en tot moment. Igual que els seus contemporanis.
Als tres anys començà a treballar amb els seus pares amb la companyia teatral familiar, coneguda com The Three Keatons. Després d'anys de gira per tots els Estats Units i la Gran Bretanya, Buster Keaton es va fer famós amb el sobrenom d'El fregall humà. L'espectacle de lafamília Keaton era un dels més violents d'Amèrica. Entrà al món del cinema el 1917 de la mà del mestre de l'slapstick Roscoe Arbuckle, al costat del qual aprengué la tècnica cinematogràfica, alhora que anava polint, progressivament, el caràcter estoic del seu personatge.




GOOGLE IMÁGENES (JOSEPH FRANCIS KEATON)










3

FILMS DESTACATS DE CADA ACTOR

◊◊ SIR CHARLES SPENCERCHAPLIN:

1. KID AUTO RACES AT VENICE

És una pel·lícula del 1914 en la que apareix per primera vegada Charlie Chaplin en el paper del seu clàssic personatge: el vagabund.
Chaplin interpreta a un espectador d’una carrera d’autos infantils a la platja de “Los Ángeles” anomenada Venècia. Un càmera està gravant la carrera, però l’espectador insisteix en aparèixer a la pel·lícula, el fan fora,torna, s’interromp la gravació, complica la carrera i causa una gran frustració entre el públic i els participants.

WIKIPEDIA (THE KID AUTO RACES AT VENICE)

2. A THIEF CATCHER

A Thief Catcher és una pel·lícula muda nord-americana d'un rotllo estrenada el 19 de febrer de 1914, produïda per Mack Sennett per Keystone Studios, dirigida per Ford Sterling, i protagonitzada per Sterling, Mack Swain,Edgar Kennedy, i Charles Chaplin com a policia.
Es pensava que la pel·lícula estava perduda i l'aparició de Chaplin al film era desconeguda fins que una còpia va ser descoberta en 2010 en una venda d'antiguitats en Míchigan, Estats Units.

WIKIPEDIA (A THIEF CATCHER)

4

3. THE FACE ON THE BAR ROOM FLOOR
És un film...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • hola hola hola hola
  • hola hola hola hola hola
  • hola hola hhola hola y hola
  • hola hola hola
  • Hola Hola Hola
  • Hola Hola Hola
  • hola hola hola
  • Hola hola

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS