hola

Páginas: 10 (2260 palabras) Publicado: 3 de febrero de 2015



Energia Eòlica

Índex
Introducció a la energia eòlica 2
Tecnologies per a l'aprofitament del vent 2
Origen i història de l'energia eòlica 3
Tipus d'aeroturbines 4
Tipus d'aerogeneradors 4
Parts d'una aeroturbina 6
Parcs Eòlics 6
Producció d'energia per països 7
Avantatge i inconvenients de l'energia eòlica 9
Conclusions9
Bibliografía 9


Introducció a l'energia eòlica
La energia eòlica es la energia que prové del vent, aquesta energia s’ha anat modernitzant fins a la que tenim ara. Principalment l’energia eòlica s’utilitza per a crear electricitat mitjançant aerogeneradors. Es una energia renovable que no contamina el medi ambient lo que la converteix en una energia verda. L’únic impacteque té es el de la modificació del paisatge per els aerogeneradors.

Tecnologies per a l'aprofitament del vent
L'energia eòlica es troba relacionada amb el moviment de les masses d'aire que es desplacen d'àrees d'alta pressió atmosfèrica cap a d'altres de baixa pressió.
Els vents són generats a causa de l'escalfament no uniforme de la superfície terrestre i l'atmosfera per part de la radiaciósolar. Les masses d'aire calentes es fan més lleugeres i s'eleven. L'aire més fred i pesat que prové dels mars, oceans i grans llacs es posa en moviment per ocupar el lloc deixat per l'aire calent.
Per a poder aprofitar l'energia eòlica és important conèixer les variacions dels vents i la variació de la velocitat del vent respecte de l'altura sobre el sòl. És també important conèixer la velocitatmàxima del vent. Per a poder utilitzar l'energia del vent, és necessari que aquest tingui una velocitat mínima de 12 km/h, i que no superi els 65 km/h.
L'energia del vent és utilitzada mitjançant l'ús de molins de vent o aeromotors, capaços de transformar l'energia eòlica en energia mecànica de rotació per a la producció d'energia elèctrica. El sistema de conversió a electricitat que té ungenerador cinètic amb els seus sistemes de control i de connexió a la xarxa, és conegut com a aerogenerador.
La baixa densitat energètica de l'energia eòlica per molí, té com a conseqüència la necessitat de utilitzar diversos aeromotors per cobrir les necessitats mínimes energètiques. L'exemple més comú d'una instal·lació eòlica és representada pels parcs eòlics.
En l'actualitat s'utilitzenaerogeneradors. En aquests, el vent mou una hèlix i, mitjançant un sistema de transmissió mecànic, es fa girar el rotor d'un generador que produeix energia elèctrica. Perquè una instal·lació sigui rendible, solen agrupar-se en concentracions anomenades parcs eòlics.
Origen i història de l'energia eòlica
La energia eòlica no es una energia nova sinó que s'ha anat modernitzant en el temps, va començar ambles veles dels vaixells o movent els molins. En el segle XX va comença la seva revolució.
La referència mes antiga que es té de un moli de vent es del segle I el cual era utilitzat per a fer funcionar un òrgan, el instrument musical. El moli que s’utilitzava era hidràulic. Las primeres referències que es tenen d'un pràctic van ser a Sistan i Afganistan al segle VII.

En canvi els primers molinsque van aparèixer a Europa van ser al segle XII a França i Anglaterra i es van estendre per tot el continent. Eren unes estructures de fusta, conegudes com torres de molí, que es feien girar a mà al voltant d'un pal central per estendre les seves aspes al vent. El molí de torre es va desenvolupar a França al llarg del segle XIV. Consistía en una torre de pedra coronada per una estructurarotativa de fusta que suportava l'eix del molí i la maquinària superior.

L'energia que tenim va començar al 1979 amb la producció en sèrie de turbines de vent pels fabricants Kuriant, Vestas, Nordtank, i Bonus. Aquelles turbines eren petites per les que tenim ara, amb capacitats de 20 a 30 kW cadascuna. Des de llavors, la talla de les turbines ha crescut enormement, i la producció s'ha expandit a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • hola hola hola hola
  • hola hola hola hola hola
  • hola hola hhola hola y hola
  • hola hola hola
  • Hola Hola Hola
  • Hola Hola Hola
  • hola hola hola
  • Hola hola

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS