Hume, Mòbils I Càncer

Páginas: 2 (402 palabras) Publicado: 8 de mayo de 2012
La problemàtica a propòsit de la relació de les antenes de telefonia mòbil, torres d’alta tensió, camps magnètics i la mateixa telefonia mòbil amb l’aparició, generació i proliferació de tumorscancerígens en els humans, ha estat present als mitjans de comunicació des de ja fa algun temps. És a dir, es tracta de la qüestió de si aquestes teconologies humanes representen un risc per a la saluthumana, si aquestes tecnologies estan o no relacionades amb determinades malalties oncològiques.
I, per tal d’establir aquestes relacions, si és que existeixen, ens haurem de moure utilitzant unaterminologia típicament humeana. Doncs, al cap i a la fi, del que es tracta és d’establir relacions causals entre aquestes tecnologies i les possibles malalties (tumors cancerígens) que, es creu, podenarribar a produir.
Les investigacions al respecte ja estan en marxa, però les respostes demandades recorren tot el possible espectre de possibilitats. De fet, oscil•len entre els que neguen qualsevoltipus de relació causal entre els esdeveniments estudiats, i els que tendeixen a afirmar el contrari.
El cert és que són molts els factors que influeixen a l’hora de determinar el grau de precisiód’aquests estudis. La manca d’experiència passada pot resultar vital, tenint en compte que es tracta de noves tecnologies. Però, també, l’ambigua relació de contigüitat espacio-temporal entre la causa il’efecte, doncs, en cas d’haver relació, aquesta es distancia molt en el temps (sense tindre massa clara, tampoc, la influència espacial).
En fi, que la polèmica, potser, continue, probablement perquè, enúltima instància, del que es tracte no siga d’altra cosa que determinar el grau de connexió que es necessitaria per establir definitivament eixa relació de causalitat. Tenint en compte la quantitatd’interessos econòmics en joc, podrien demanar alguns un grau de necessitat quasi semblant al que trobem en la matemàtica, la qual cosa resultaria impossible des d’una perspectiva humeana.
El que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Hume I L'Empirisme
  • Comparació Entre Hume I Aristòtil
  • Les malalties tumorals i el càncer
  • Capitulo i cancer de mama
  • CANCER DE MAMA SALUD I
  • Proteinas i cancer
  • El cos humà: Estructures i Funcions
  • Evolució I Origen De L'Esser Huma

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS