Idees sobre la mediació

Páginas: 2 (413 palabras) Publicado: 17 de enero de 2012
IDEES SOBRE LA MEDIACIÓ

1. Què és la mediació? Quins són els passos a seguir?
La mediació és un procés en el que es resolen conflictes entre dos o més persones amb l’ajuda d’ algú extern iimparcial, el mediador. Aquest, ha de ser un procés voluntari per les parts implicades i ha de seguir unes petites pautes per aconseguir l’objectiu final: analitzar i dialogar sobre les seves diferènciesi intentar arribar a un acord conjunt.
Abans de començar, existeix una fase anomenada premediació. Consisteix en parlar amb les parts implicades per separat, escoltar la seva versió i verificar siés viable la mediació o primer, és necessari realitzar actuacions prèvies, altres entrevistes individuals, parlar amb altres persones relacionades amb el conflicte,... Un cop tinguem clar que és viableiniciar el procés, començarem.
Primer de tot, s’ha de crear un clima de confiança, exposar a les parts quin és el procés i les seves normes a seguir; en segon lloc, les parts exposaran el seu punt devista i la resta l’escoltaran sense interrompre. A continuació, s’ha d’arribar al nucli del problema i els punts conflictius existents; un cop localitzats, s’ha d’intentar buscar solucions creativesi que les parts implicades hi estiguin d’acord per finalment, arribar a un consens en la solució final, on quedin concretats tots els punts a resoldre, que sigui possible de realitzar i que estiguiequilibrada.
És important escriure un redactat on quedi implícit tot allò que s’ha parlat i a la solució trobada, evitant així les malinterpretacions i fent més fàcil un possible seguiment.
Per últim,felicitar a les parts implicades, si han realitzat un bon procés, per la seva col·laboració.

2. Quines característiques ha de tenir un mediador/a?
El mediador ha de tenir certes qualitats quepropiciïn la resolució del conflicte, com ara l’escolta activa, la capacitat de claredat i síntesi, la imparcialitat, el respecte i l’empatia. Ha de ser una persona assertiva, ni imposar la seva...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ensayo sobre idea de negocio
  • Transiciones en las ideas sobre conflictos
  • Ideas de Carpentier sobre la Literatura
  • ideas generales sobre traduccion
  • Primeras Ideas sobre la Administracion
  • Ensayo Ideas Sobre El Lenguaje
  • Ideas sobre pedagogia critica
  • Ensayo sobre las ideas maquiavelo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS