Identificació i selecció del model de Disseny tecnopedagògic d'una acció educativa sustentada en les TIC.

Páginas: 10 (2492 palabras) Publicado: 7 de enero de 2015
Antonia Lechón Romero

Identificació i selecció del model de Disseny tecnopedagògic d'una acció educativa sustentada en les TIC.


Situació o context d’aprenentatge.

Ens trobem en un centre educatiu,Turis-forma, que imparteix formació presencial en l’àmbit de l’hoteleria i el turisme. El nou equip directiu del centre considera que la diversificació de la demanda requereix d’accionsformatives que utilitzin les tecnologies com un recurs que permeti la definició de nous espais d’aprenentatge i l’adquisició de noves competències professionals. Consideren que les tecnologies de la informació poden actuar com a catalitzador d’aquest procés educatiu.

Es plantegen la necessitat de definir i seleccionar un model pedagògic que aventuri indicis de qualitat.

Com a primer pasdecideixen formar al seu professionals en l’ús de les tecnologies de la informació i la comunicació.

L’objectiu és dissenyar un MOOC adreçat a professors, aquesta formació serà impartida en un centre d’educació superior.

El grup destinatari.

Els destinataris són professors en l’àmbit de l’hoteleria i el turisme, experts en el seu àmbit de coneixement però que requereixen una formació avançada enmetodologies i estratègies didàctiques per al desenvolupament de cursos en entorns virtuals de formació.

Descripció de la formació a desenvolupar.

La formació és desenvolupa a través d'un MOOC i s'imparteix a través d'un centre d'educació superior.
L’activitat ha desenvolupar consta de 5 mòduls. La càrrega lectiva serà de mínim quatre setmanes i un màxim de vuit.

Modalitatd’aprenentatge

El curs es distribuirà exclusivament en suport digital, en modalitat MOOC, des d’una aula situada en un entorn virtual d’aprenentatge, on poden aportar diferents espais de comunicació i on es pretén generar i potenciar la interacció entre els alumnes.



IDENTIFICACIÓ I APLICACIÓ DE CONCEPTES CLAUS DEL DISSENY INSTRUCCIONAL I MODEL DE DISSENY INSTRUCCIONAL.


La base pedagògica en laque es sustentarà la formació serà el constructivisme, ja que el perfil d’alumnat és de professional expert en la seva matèria s’intentarà organitzar el curs de manera que la participació activa dels participants i el pensament crític en la resolució d’activitats sigui el fonament del mateix. Es promourà un aprenentatge centrar en l’alumne, dinàmic i actiu, en el que els participants de laformació puguin encaixar els nous coneixements amb el que ja saben.

En quant al model pedagògic, seguint la classificació de Coomey i Stephenson 2001, s’intentarà en la mesura de lo possible que la formació és situï en el quadrant NE, en aquest model les metes d’aprenentatge i les tasques estan especificades pel professor, però els alumnes controlen com treballar i assolir les metes i les tasquesestablertes. El professor en aquest cas és vist com un entrenador. Es fomenta la participació i el diàleg entre alumnes i entre alumne-professor. També el treball en grup per a la resolució de tasques. El suport es dona a través dels companys en grups de debat moderats pel tutor i pel tutor mitjançant correu electrònic. Els estudiants proporcionen retroalimentació als membres del seu propi grup i aaltres alumnes.

Pel dit anteriorment la formació estarà centrada en l'alumne, ens basarem en l'autoaprenentatge, aprenentatge cooperatiu i el learning by doing, aprendre a través de la pràctica.

A més les noves tecnologies estaran com és evident molt presents en el nostre curs ja que el que es vol potenciar és l'adquisició de competències en les mateixes de cara a poder extrapolar-les a novesaccions formatives impartides pels nostres formadors en el futur.

El fet de triar aquests conceptes clau del disseny instruccional ha estat pels següents motius:
- Els nostres formadors són experts en la seva matèria i apostem pel constructivisme perquè la seva participació activa en el procés d'esenyança-aprenentatge, el pensament crític i la resolució d'activitats seran una base en la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Anàlisi d’una acció educativa sustentada en les TIC
  • Disseny sonor d’un projecte audiovisual i d’espectacle.
  • Modelos Educativos que se sustentan en un Enfoque por Competencias
  • Propiedades De Un MODeLO Educativo Sustentado En Internet
  • Disseny i plantació d'un jardí
  • Disseny I Construcció D'Una Aeronau
  • Planificació d'una acció formativa
  • estudi, disseny i construcció d'un pont llevadis

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS