Imaginacion Sociologica

Páginas: 4 (828 palabras) Publicado: 14 de octubre de 2011
La imaginació sociològica. C.W.Mills

La imaginació sociològica va ser escrita pel sociòleg nord-americà Charles Wright Mills, nascut l’any 1916.
En aquesta obra exposa mitjançant diversesdefinicions el concepte d’imaginació sociològica del que parlaré més endavant. Mills assegura que la única manera d’aconseguir comprendre el món és adquirint la imaginació sociològica.
L’autor explicaque les persones som només conscients d’allò que pertany a la nostra vida quotidiana i que per tan actuem com a espectadors davant de tot allò que quedi fora d’aquest cercle relacionat amb la nostravida privada. Per altra banda, afirma que cadascú de nosaltres, sigui per poc o per més motius, passem a formar part de la història i per tan també dels èxits i dels fracassos que la conformen.
Per tald’entendre la realitat social en la qual vivim l’autor defensa que hem d’aconseguir dominar la imaginació sociològica, la qual defineix com la capacitat que té un un individu de comprendre larealitat personal en el marc d’una realitat social global. En el text trobem diversos exemples que mostren situacions que afecten tan de manera individual com col·lectiva. Un d’ells és el que parla deldivorci on l’autor explica que quan la taxa esdevé significativa, no es tracta només de problemes personals en la parella sinó que també és una conseqüència d’una deficiència estructural. Considero queaquest exemple és molt encertat perquè posa de manifest un problema que s’està vivint a l’actualitat i s’hi veu clarament el vincle entre lo personal i lo col·lectiu. Les dimensions del conflictepersonal ens limiten la possibilitat d’entendre aquest mateix problema des d’un punt de vista col·lectiu.
En la meva opinió, ser capaç de veure aquest vincle és essencial ja què permet a l’individu serconscient que el seu fracàs és en part conseqüència d’un problema de caire global.
Per altra banda, Mills té l’esperança que el malestar augmenti i d’aquesta manera acosneguir trobar-ne les causes i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Imaginacion sociologica
  • la imaginacion sociologica
  • “La Imaginación Sociológica”
  • La Imaginacion Sociologica
  • La imaginación sociológica
  • IMAGINACIÓN SOCIOLÓGICA
  • Imaginacion sociologica
  • Imaginacion Sociologica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS