Inici de la filosfia

Páginas: 2 (373 palabras) Publicado: 9 de enero de 2011
En primer lloc, penso que van haver dues coses de més pes que van ser les principals causants de l’origen de la filosofia: per una banda el comerç i per l’altra la religió i la política.

Segons elmeu punt de vista penso que el fet de tindre una ment tan liberal i oberta era provocat pel fet de l’ interpretació què  li donaven a la seva religió politeista, on no només creien en una solaveritat, sinó que tenien diversos punts de vista i sent doblement politeistes pel fet  de respectar també als déus d’altres religions ,cosa que no ocorria en altres poblacions de l’època , i també per lagran sort de no tindre un poder central que els governes.  Aquests dos fets van ser claus per tindre un espai més gran alhora d’ elaborar les noves idees que aportarien a l’historia.

Un altre motiupel qual Grècia va ser la fundadora de la filosofia era la dispersió de la seva població per moltes ciutats-estat, la qual cosa va crear una civilització cosmopolita i què això va provocar, sens dubte,la carència d’un govern i d’una religió unificada, ja que els grecs adoptaven cultures molt diferents i això afavoria la tolerància i la visió del món d’una manera molt més oberta. I llavors aquestfet també va afavorir la relació establerta entre els llocs de comerç.

Per altra banda, i crec que també té un grau d’importància, va ser l’ intercanvi comercial el qual va permetre al pobleconèixer la historia i les tradicions d’altres cultures diferents entre sí i a la vegada molt més avançades que ells , i d’aquesta manera poder comparar i confrontar el pensament d’aquestes, i així, comparantcreences, tradicions, cultures… poder crear  un pensament més elaborat.

Per tant, opino que la unió de tots aquests elements més el fet de tenir un gran sentit de la curiositat  van provocarl’aparició de noves explicacions sobre la naturalesa i el ser humà, cosa que fins aquell moment només havien tingut explicació a través de mites i tradicions.

En canvi, els grecs ,a través dels...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • filosfia
  • filosfia
  • Filosfia
  • La Filosfía
  • Filosfia
  • Filosfia
  • filosfia
  • Filosfia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS