Iniciativa emprendedora

Páginas: 8 (1778 palabras) Publicado: 28 de diciembre de 2011
1. Establiments Mar i Montanya SL, constituïda l’any 2007, té empleades 8 persones i un balanç general anual de 5 milions d’euros. Determina, argumentant la teva resposta, si:

a) es pot considerar una nova empresa segons el GEM (Global Entrepreneurship Monitor)

Segons el GEM per a que una empresa perdi la consideració de empresa nova a de passar 42 mesos. Per tant, aquestsestabliment Mar i Montanya SL, com que va estar constituïda el any 2007, actualment ja ha assolit aquest temps per poder deixar de ser considerada nova.

b) si es tracta d’una PIME o una microempresa.

Es podria dir que l’empresa Mar i Montanya SL es una PIME, però es te que raonar la resposta ja que una PIME segons el seu tamany existeix un col·lectiu de pimes que es classifica enpetita, mitjana o microempresa. En aquests cas Mar i Montanya SL forma part de les petites empreses ja que te una plantilla de 8 empleats i un balanç general anual de 5 milions de €.

|Categoria empresa |Plantilla |Balanç general |
|PETITA |8 empleats |5 milions €|

c) Mitjançant la utilització de recursos del campus i d’Internet, defineix què s’entén per Balanç General d’una empresa. (2 punts)

El balanç general es el documento contable que representa el patrimoni o els medis econòmics i financers de els que disposa l’empresa en un moment determinat, generalment al final de cada exercici econòmic.
Es pot analitzar a traves deles comptes en que es subroguen com son el balanç de sumes i saldos i el balanç de situació que aquest inclou el llibre major, la situació patrimonial i la compta de pèrdues i guanys, que normalment aquest es el que condiciona el resultat.
El balanç general, per tant, serveix per mantenir informat a tota persona interessada en l’empresa ja sigui el empresari, empleats,clients,proveïdors...
Aquesta informació es útil per saber si aquesta empresa te moltes deutes o disposa de fonts suficients per fer front a les possibles despeses, o dels ingressos que pot tindre, etc.

www.terminosfinancieros.com
Apunts de CFGS

2. És possible desenvolupar una iniciativa emprenedora dins d’una empresa ja establerta o, per contra, l’esperit emprenedor requereixsempre crear una nova empresa? Argumenta la teva resposta. (2 punts)

L’esperit empresarial i la iniciativa emprenedora s’han identificat amb les noves empreses i sobretot a les pimes. Però en l’actualitat podem dir que això ja no es així, ara es pot desenvolupar dins de les empreses, en totes les fases del cicle de vida i en els diferents entorns.
Les iniciatives empresarial solendesenvolupar-se des de dins mateix de les empreses ja establertes. Poden arribar a impulsar-ho tant els empresaris com els propis empleats que assumeixen el paper d’empresaris interns que disposen d’una amplia informació sobre els recursos de l’empresa. Aquest fenomen que s’ha institucionalitzat aquest últims anys degut a les necessitats canviants del mercat i que per tant forma part de la estratègiade l’empresa, com pot ser trobar una oportunitat de negoci inclouen alguna activitat nova a la empresa amb un risc superior al que dona l’activitat habitual, però que s’explotarà fins a convertir-la en un nou projecte o una empresa viable.
D’altre banda el esperit emprenedor es la actitud que tenen les persones emprenedores en la qual es reflecteix la motivació i les seves capacitat al’hora d’identificar la oportunitat de negoci, perseguir-la i explotant-la per a obtenir algun producte o servei, que el seu torn proporciona un valor afegit en relació amb els productes o serveis ja existents o realitzar una altre activitat que sigui innovadora i viable per tal de treure beneficis i omplir aquest buit en el mercat.
En conclusió, es possible desenvolupar una iniciativa...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • iniciativa emprendedora
  • Iniciativa Emprendedora
  • Iniciativa Emprendedora
  • actividad de iniciativa emprendedora
  • Sintesis iniciativa emprendedora
  • La Iniciativa Emprendedora Y El Plan De Negocio
  • empresa e iniciativa emprendedora
  • Empresa e iniciativa Emprendedora

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS