Inpiracion De Secreciones

Páginas: 3 (708 palabras) Publicado: 12 de abril de 2012
HABILITATS CLÍNIQUES: ASPIRACIÓ DE SECRECIONS Un malalt connectat a la ventilació mecànica, bé sigui portador d’un tub endotraqueal, bé d’una cànula de traqueotomia, no és capaç d’eliminar lessecrecions de forma autònoma. L'infermer/a té la funció de realitzar l’aspiració de secrecions sempre que estigui indicat.

Objectius generals: 1. Conèixer la finalitat i els criteris d’indicació. 2.Descriure la tècnica. 3. Adquirir habilitats per realitzar el procediment. 4. Enumerar les complicacions potencials.

OBJECTIUS ESPECÍFICS L’alumne serà capaç de: 1. Conèixer la finalitat de l’aspiracióde secrecions.

CRITERIS D’AVALUACIÓ

1.- Coneixeu la finalitat de l’aspiració de secrecions - Mantenir la permeabilitat de la via aèria (no l’eliminació total de secrecions).

2.- Conèixerquan està indicat l’aspiració de 2.- Enumereu les indicacions. - Presència de secrecions en el TET que dificulti la ventilació. secrecions - Disminució de la saturació d’hemoglobina. - Augment de lapressió inspiratòria (en la modalitat volum control). - Disminució del volum inspiratori (en la modalitat pressió control). En tots aquests casos és recomanable auscultar al pacient per valorar laquantitat de mucositat present.
1

3.- Preparar el material necessari per a l’aspiració de secrecions.

3.- Prepareu el material necessari. - Guants - Mascareta. - Sondes d’aspiració, el número de lasonda no ha de ser superior al doble del numero del TET. - Toma d’aspiració - Ambú amb presa d’O2.

4.- Descriure la preparació de la infermera.

4.- Demostreu que us prepareu correctament. -Realitzeu-vos un rentat de mans higiènic. - Col·loqueu-vos els guants no estèrils. - Col·loqueu-vos la mascareta. 5.- Demostreu que prepareu correctament al malalt. - Informeu al pacient del procediment,si està despert. - Preoxigeneu al pacient els 2 minuts previs a la realització de la tècnica, s’augmentarà la FiO2 el 20% de les seves necessitats o al 100% si hi ha costat recuperar una bona...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • inpiracion
  • inpiracion
  • Secreciones
  • Secrecion
  • Secreciones
  • Secreciones
  • Secreciones
  • Secrecion

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS