Insulina

Páginas: 3 (657 palabras) Publicado: 30 de abril de 2014
INTRODUCCIÓ


En primer lloc, per a parlar de la producció d'insulina recombinant cal parlar de la insulina mateixa. La insulina és una hormona responsable principalment de la captació de glucosade la sang per part dels músculs i del teixit adipós. A més a més, també s'encarrega del seu emmagatzematge a fetge i músculs en forma de glicògen i del seu ús com a font d'energia aturant l'ús delsàcids grassos com a tal. És produida al pàncrees, a les cèl·lules beta dels illots de Langerhans.

La insulina és una molècula clau en la medicina per a tractar algunes variants de la diabetismellitus. Quan els nivells d'aquesta hormona no estan ben regulats es sol tractar al pacient amb una dosis d'insulina per via intravenosa. En el cas de la diabetis de tipus 1 els pacients necessites aquestadosis d'insulina externa per a sobreviure, en canvi en el cas d'un pacient amb diabetis de tipus 2 pot ser que només necessiti injeccions eventuals d'insulina.



La insulina té una naturalesapeptídica i està formada per 51 aminoàcids, amb un pes molecular de 5808 Daltons. Cada hexàmer d'insulina té dos ions zinc associats. Malgrat que és produida com un hexàmer, la seva forma activa és unmonòmer. El fet que sigui produida com a hexàmer ve donat per dos motius principals: un, la alta estabilitat a llarg termini d'aquesta forma, i dos, mantenir-la protegida, ja que la insulinamonomèrica és altament reactiva.

El precursos de la insulina s'anomena proinsulina i s'aconsegueix processant el gen Ins (cromosoma11p15.5). El gen Ins té diversos al·lels mutants que donen variants de lamolècula. Inicialment, la preproinsulina consta d'una guia, i tres cadenes (A, B i C). Es dóna un plegament espontani pel qual la cadena A i B queden unides per un pont disulfur entre les sevescisteïnes i la cadena C i la guia són escindides.

La insulina per a tractar a pacients diabètics tradicionalment s'obtenia del porc. Això es podia fer gràcies a que la insulina és una molècula amb...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La Insulina
  • Insulina
  • Insulina
  • La Insulina
  • Insulina
  • Insulinas
  • Insulinas
  • Insulina

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS