La Insulina

Páginas: 5 (1183 palabras) Publicado: 29 de septiembre de 2012
Modificació d’ADN en el camp de la indústria farmacèutica.
La insulina



INTRODUCCIÓ
Per desenvolupar aquest treball he escollit la industria farmacèutica i la fabricació d’insulina per la gent que pateix diabetis.
La industria farmacèutica és el sector dedicat al desenvolupament, la fabricació i la preparació de productes químics utilitzats per prevenir o tractar malalties. Algunesempreses del sector fabriquen productes químics farmacèutics a granel (producció primària) i totes els preparen per l'ús mèdic mitjançant mètodes coneguts col·lectivament com a producció secundària. Els processos de producció secundària, altament automatitzats, inclouen la fabricació de fàrmacs dosificats, com ara pastilles, càpsules o sobres per administració oral, solucions per injecció, òvulsi supositoris.
Els preparats tenen diferents presentacions i poden ser xuclats (caramels), ingerits per via oral (xarops), administrats en forma d'inhalacions amb aerosols dosificats, de gotes pel nas, les orelles o els ulls i aplicats a la pell en forma de cremes, pomades i locions. Algunes empreses també fabriquen anestèsics i mitjans de contrast utilitzats per visualitzar estructures corporalsmitjançant rajos X o ressonància magnètica nuclear (RMN).
La insulina és una hormona produïda pel pàncrees. Té una estructura proteica i la seva funció consisteix a regular la concentració de glucosa en la sang. Sense la insulina, la glucosa s'acumula en la sang fins que aconsegueix nivells elevats i pot causar diferents complicacions en el funcionament de l'organisme. Aquesta és la malaltiaconeguda com a diabetis mellitus. Quan la diabetis és causada per una escassa o nul·la producció d'insulina, es pot regular el nivell de glucosa en la sang (glucèmia) mitjançant l'administració exògena d'insulina. 

Qui pateix aquesta malaltia és imprescindible que s’injecti insulina.

CREACIÓ D’INSULINA
Una mica d’història
Des de que es va descobrir la insulina, s’ha creat de moltes maneres.Al 1921 es va extreure per primera vegada insulina del teixit pancreàtic de gossos. Més tard es va obtenir a partir del pàncrees de porcs, que es diferencia només en un aminoàcid de la insulina humana, i de les vaques, que es diferencia en tres aminoàcids de la insulina humana, que encara que es biològicament activa en els humans, no és idèntica a la humana, de manera que es poden produir algunsproblemes de reaccions immunes adverses.

Però la tecnologia recombinant de l’ADN ha permès als investigadors allunyar-se de la insulina extreta dels animals i desenvolupar una tècnica per produir insulina humana recombinada.
Aquest procés consisteix en aïllar el gen, introduir el gen seleccionat a l¡interior d’un vector i aquest, dins d’una cèl·lula, que es diu cèl·lula amfitriona.Aprofitant la maquinaria cel·lular, aquest gen s’expressa sintetitzant així la proteïna codificada pel gen, que en aquest cas, és la insulina.

PROCÉS

Les etapes d’aquest procés són les següents:

1. Aïllar petits fragments d’ADN que continguin els gens a clonar.

Aquesta és la part essencial del procés, ja que l’ADN s’ha de separar i concentrar-se
· Partim de cèl·lules amb nucli que han de sertrencades.
· Les proteïnes estructurals, enzims, ARN i restes moleculars s’han de separar de l’ADN
· L’ADN obtingut es concentra i es fragmenta per acció dels enzimes de restricció1
· S’aïlla l’ADN que es vol clonar.

2. Preparació d’un vector de clonació.

Els vectors de clonació són petits elements genètics (molècules d’ADN) utilitzades per recombinar i replicar gens que faciliten eltransport de segments d’ADN a una altre cèl·lula
· Tallar el vector amb enzims de restricció (els mateixos que s’han utilitzat per tallar l’ADN)
· Unir el vector i l’ADN que s’ha de clonar mitjançant els extrems cohesius, o enganxosos, o escalonats2.

3. Unió de l’ADN amb el vector de clonació. Formació de l’ADN recombinant.

En aquesta etapa es produeix la unió covalent del vector i l’ADN...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La Insulina
  • Insulina
  • Insulina
  • Insulina
  • Insulinas
  • Insulinas
  • Insulina
  • insulina

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS