intel·ligències múltiples

Páginas: 37 (9164 palabras) Publicado: 10 de abril de 2013
1. Introducció
Des de petits sempre hem sentit a parlar sobre gent mes o menys intel·ligent, cosa majoritàriament sinònima de ser bo amb les matemàtiques, els nombres o les llengües. Ciències o lletres.
Aquest estudi, the Frames of Mind de H. Gardner, proposa un model d’intel·ligència molt diferent a l’actual. Composat per vuit tipus d’intel·ligències que fan referència tant a les abansmencionades com a les conegudes fins ara com habilitats (la dansa o l’art) situades cada una en una o vàries zones del cervell. Aquestes intel·ligències les podem desenvolupar més o menys al llarg de la nostra vida, però aquí apareix el problema. El sistema educatiu està enfocat a les ciències i les lletres, situant en un segon pla a les demès matèries com la música o la importància d’una bonacoordinació corporal. Per tot això el que també proposa l’estudi de Gardner és una educació adaptada al desenvolupament de les vuit intel·ligències en conjunt i per separat, amb l’adaptació corresponent de la manera d’ensenyar.
El món de les noves tecnologies no pot estar absent en un centre educatiu que té el privilegi de la comunicació. La tecnologia, els ordinadors, la realitat virtual, ajudarà aindividualitzar l’aprenentatge. Però la tecnologia per si sola no pot canviar-ho; fins que no es modifiqui el sistema educatiu per complert, probablement la tecnologia no hi tindrà cap efecte. Hem d’estar tots d’acord en què l’educació s’ ha de centrar en un aprenentatge significatiu.
Avançar en el món del segle XXI requereix noves habilitats i formes de pensar dels alumnes. La formació necessàriaperquè els estudiants compleixin aquests requisits ha d’estar més preparada per algunes coses que per altres per les que ara es preocupa. Els alumnes han d’aprendre a solucionar problemes complexos i mal definits, observar diferents perspectives, usant les pròpies habilitats intel·lectuals i creatives que amb poca freqüència són requerides ara per ara i compartint-les en grup, fent més ènfasi enla cooperació i menys en l’ individualisme a l’hora de treballar. Quan es cregui que aquests objectius són importants, la tecnologia podrà tenir un impacte més gran en l’aprenentatge i l’educació.

0.1 Explicació del treball
Realment no recordo en quin moment em va venir al cap la idea d’aquest treball, però sí que havia sentit a parlar algun cop del sistema d’intel·ligències múltiples, i teniacuriositat per informar-me’n. Amb aquest treball pretenc documentar-me sobre l’estudi en sí i sobre cada tipus d’intel·ligència per separat .
Així mateix, el treball estarà estructurat en dues parts, la part teòrica i la part pràctica.
La part teòrica començarà amb un conjunt de definicions de la paraula intel·ligència, donades per grans pensadors i especialistes en el camp. Seguidament unbreu resum de l’estudi de la intel·ligència amb el pas dels anys, personatges que han aparegut, estudis que han realitzat i la importància d’aquests en l’evolució de la nostra manera d’entendre la intel·ligència i, per tant, de tractar-la i desenvolupar-la. El següent punt tractarà sobre Howard Gardner (l’autor de l’estudi), la seva biografia i alguns projectes en els que actualment treballa. Peracabar, una explicació de cada intel·ligència per separat, característiques, curiositats i consells, entre altres coses.
La part pràctica estarà constituïda per un test (exemplar a les pàgines 37, 38 i 39) on s’analitzarà el grau de cada intel·ligència de les persones enquestades, d’edat entre 15 i 23 anys, tots ells estudiants. Els resultats s’analitzaran i es plasmaran en el treball en formade gràfics comentats. A partir d’això podré comprovar la meva hipòtesi:

Són les intel·ligències lingüística i matemàtica, en les que es basa la nostra educació, les més desenvolupades en els estudiants d’avui en dia?





1. Què és la intel·ligència?
La paraula intel·ligència ve del llatí intelligentia, del verb intelligere: inter (entre), legere (escollir, captar, llegir). Però no te...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Intel·ligències múltiples
  • Multiple
  • Multiplos
  • Multiplo
  • multiple
  • multiple
  • Multiplicaciones
  • Multiplos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS