Invitació al coneixement i la recerca científica

Páginas: 2 (462 palabras) Publicado: 24 de noviembre de 2011
La finalitat d’aquesta primera pac és apropar-nos al coneixement i a la recerca científica mitjançant l’observació de tres fonts audiovisuals, en les quals es tracten temes tant diversos com podenser la investigació social sobre el conflicte a Colòmbia i, la creació d’una plataforma com a d’intervenció social amb un projecte d’activisme en noves tecnologies audiovisuals (Cultura Llibre) o lapresentació d’un projecte d’intervenció comunitària intercultural a l’Estat.
Per diferenciar aquests dos conceptes podríem dir que la investigació social és el procés de creació de coneixementsmitjançant l’estructura, el funcionament o el canvi d’aspectes de la realitat que s’està observant. En el cas de Colòmbia, l’objecte d’atenció és la comunitat, és a dir, les activitats de comunicació,l’educació i el desenvolupament social i institucional que giren al voltant de les comunitats locals. En el vídeo parlen de temes tant diversos com és la migració i el sentiment que sorgeix com a grupllatinoamericà quant es troben a Europa, del conflicte armat que hi ha dins del país i de la lluita de gènere (diferències de models educatius per a nens i per a nenes), del moviment de camperols i dels medisde comunicació i les seves limitacions (per la manca de la llibertat d’expressió) per informar de la realitat que hi ha al seu país.

Aquests nous moviments socials reclamen el dret a la identitat ia la diferència social mitjançant un discurs col·lectiu a través dels interessos i de les necessitats (econòmiques, polítiques o culturals) de cada agrupació, a través d’una metodologia que observa,descriu i interpreta la realitat del moment.

En canvi la intervenció social podria ser l’acció programada i justificada dins d’un marc teòric (un cop plantejada la pregunta), que bé es potrealitzar per a col·lectius o bé per individus, treballant els perfils psicoeducatius i els sectors social. L’objectiu és posar fi a les situacions que generen desigualtat. El cas del vídeo del projecte...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Treball De Recerca I Creaci
  • El Problema De L’origen Del Coneixement I La Veritat
  • DISSENY I PLANIFICACI DEL TREBALL DE RECERCA
  • Recerca, desenvolupament i innovacio tecnologica
  • Los cientificos i sus inventos
  • I. Enfoque De La Administracion Cientifica
  • PAC2: Guió i justificació de la pregunta de la recerca històrica
  • Coneixement, experiència i raó

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS