Japón terremoto y tsunami

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 3 (711 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 29 de enero de 2012
Leer documento completo
Vista previa del texto
1, Crònica dels aconteixements.

DIA 1 (divendres)
Terratrèmol i tsunami
11:06:46 hora espanyola. Japó és sacsejat pel pitjor terratrèmol de la seva història. 9 graus en l'escala Richter.L'hipocentre es va situar a una profunditat de 24 quilòmetres sota l'oceà Pacífic, a 130 quilòmetres de la península de Ojika. Durant el tsunami es van arribar a veure onades de 10 metres que colpegen lacosta de la principal illa de l'arxipèlag, Honshu, arrossegant vaixells, cases i cotxes.
DIA 2 (dissabte)
Emergència nuclear
Japó lluita contra una fuita nuclear. A les 7.36. Hi ha una granexplosió a la central de Fukushima. La xifra oficial de morts no para de pujar. El Govern informa de milers de desapareguts.
DIA 4 (dilluns)
Nova esplosión
El primer ministre Kan parla d'una situació"alarmant" en Fukushima després d'una segona explosión.En la primera sessió després del tsunami, la Borsa de Tòquio cau el 6,2%. El Banc nipó inverteix una xifra rècord.
DIA 5 (dimarts)
RadiacióLa situació a la central de Fukushima empitjora: la radiació és 400 vegades superior als nivells normals.
DIA 6 (dimecres)
Nou incendi
L'alerta creix en Fukushima després d'un incendi en elreactor 4. Les autoritats lluiten amb tots els mitjans per refredar la central.
i

DÍA 1 (viernes)
Terremoto y tsunami
11:06:46 hora española. Japón es sacudido por el peor terremoto de suhistoria. 9 grados en la escala Richter.
El hipocentro se situó a una profundidad de 24 kilómetros bajo el océano Pacífico, a 130 kilómetros de la península de Ojika.
Durante el tsunami se llegaron a verolas de 10 metros que golpean la costa de la principal isla del archipiélago, Honshu, arrastrando barcos, casas y coches.
DÍA 2 (sábado)Emergencia nuclearJapón lucha contra un escape nuclear. A las7.36. Hay una gran explosión en la central de Fukushima. La cifra oficial de muertos no para de subir. El Gobierno informa de miles de desaparecidos.
DÍA 4 (Lunes)Nueva esplosiónEl primer ministro...
tracking img