Jopsa

Páginas: 8 (1817 palabras) Publicado: 10 de junio de 2012
:

Assignatura: Català
Data: 15-3-2011
Nom: Meritxell Vidal Feliu

Índex
Primera Part: ........................................................P:4-5
- Introducció
- Biografia de Àngel Guimerà
- Biografia de Xavier Bru de Sala
- Biografia de Dagoll Dagom

Segona Part: .........................................................P:6-10
Primer acte:* Primera escena
* Segona escena
* Tercera escena
* Quarta escena
* Cinquena escena
* Sisena escena
* Setena escena
* Vuitena escena
* Novena escena
* Desena escena
Segon acte:
-Primera escena
-Segona escena
-Tercera escena
-Quarta escena
-Cinquena escena
-Sisena escena
-Setena escena-Vuitena escena
-Novena escena
-Desena escena
Tercera part: .........................................................P:11
* Opinió personal

Bibliografia: ...........................................................P:11

Primera part:
Introducció
Mar i cel va ser escrita per Angel Guimerà l’any 1888. És una obra de teatre musical, escrita amb vers al segleXVII. Consta de 2 actes. L’autor de l’adaptació es diu Xavier Bru de Sala.

Biografia d’Àngel Guimerà
Àngel Guimerà Jorge va néixer Santa Cruz de Tenerife el dia 6 de maig del 1845 i va morir  Barcelona, 18 de juliol de 1924. Els seus pares es deien Agustí Guimerà Fonts i Margarita Jorge Castellano. Tenia un germà que es deia Juli Guimerà Jorge. Va anar a viure a Barcelona l’any 1872. Va serprimer secretari de la plataforma cultural de “La jove Catalunya”i més tard va ser tresorer. A l’any 1873 es convertí en secretari de redacció de La Renaixença. Va ser un gran poeta i dramaturg. Va escriure llibres de poesia, contes i novel·les. També , els discursos que deia, els van agrupar en un llibre anomenat “ Cants a la pàtria”. L’obra més destacada que ell va fer va ser Mar i cel.El 1889 va ser escollit com a president de la Lliga de Catalunya. Va ser un portador del  Memorial de Greuges a Madrid. El 1895 va ser elegit president de l’Ateneu Barcelonès, i va fer per primer cop el discurs d’inauguració amb català. Li van donar el Premi Nobel de Literatura.

Biografia de Xavier Bru de Sala
Va néixer a Barcelona l’any 1952. És un escritor Català. És llicenciat en filologiacatalana i està dintre del PEN Català i del AELC. Ha adaptat moltes obres teatrals com: Mar i cel. És President del primer Consell Nacional de la Cultura i de les Arts. Ha escrit deu obres que han estat publicades.

Biografia de Dagoll Dagom

És una gran companyia de teatre catalana que es va crear l’any 1974. Els seus espectacles majoritàriament han estat musicals. Ha fet representacions pertot Europa i per tot Sud-amèrica. També han fet programes de la televisió i molts discos amb la seva música. Un dels seus musicals ha sigut Mar i Cel. Han representat més de 20 obres.

Segona Part:
Acte Primer:
Primera escena
Al 1609, el duc de Lerma i el rei decideixen fer fora els moriscos del Regne de Granada , però el noble i la reina no hi estan d’acord. Cadascú dona la seva opinió,però el final el noble accepta la decisió i el rei fa llegir el decret d’expulsió a Carles on diu: com que els moriscos no s’han convertit al cristianisme, han decidit que han d’agafar tot el que puguin portar a sobre i anar-se’n cap a les galeres que els portaran a Berberia; tenen 3 dies per anar-se’n; si no ho fan, els hi podran treure tot el que portin a sobre , i matar-los si es defensen.Segona escena
Han passat vint anys. Saïd, un morisc expulsat quan era petit, és el capità d’un vaixell pirata i juntament amb altres moriscos han atracat un vaixell cristià i els han fet presoners. Llencen els cossos dels moriscos que s’han mort durant l’assalt. Pensen com repartir-se el botí.
Tercera escena
Osman canta una cançó pensant amb una noia. Els pirates es discuteixen entre ells...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • jops
  • caso stive jops
  • Antonio jopse de sucre

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS