Judaisme - c,mitjà

Páginas: 2 (365 palabras) Publicado: 31 de enero de 2012
El judaisme és la religió del poble jueu. És la més antiga de les tres religions monoteistes majoritàries i una de les tradicions religioses més antigues que encara es practiquen. La majoria delsdogmes i la història del judaisme són el fonament del cristianisme, i l'origen de l'islam hi està vinculat teològicament per mitjà del personatge d'Abraham.
La sinagoga és el lloc on els jueus esreuneixen per a les oracions i la lectura de la llei. S’hi troben els dissabtes, que és el dia festiu.El gran temple construït pel rei Salomó a Jerusalem aviat es va convertir en el centre de la vidareligiosa de la ciutat. Al temple es guardava l’arca de l’Aliança, i els sacerdots hi oferien els sacrificis durant les grans festes religioses.
El temple va ser destruït dues vegades.
El dissabte
Eldissabte (xabbat) és el dia de la festa jueva, que commemoren el descans de Jahvè després dels sis dies de la creació. Comença el divendres a la tarda i acaba el dissabte ben entrada la nit. Els jueusdevots s’abstenen de treballar i van a la sinagoga.
Els jueus celebraven 5 festes principals:
1. Pascua,
2. Pentecosta (als 50 dies de la Pascua)
3. Festival de la Collita,
4. Festa de lesTrompetes anuncien l'arribada dels convidats que són saludats cordialment.
5. Dia de l'Expiació. (el Yom Kippur) perdó de tot cor i sincer.
.
La Pasqua
La festa de la Pasqua commemora la sortida d’Egiptei l’alliberament de l’esclavitud. És la gran festa de Déu que allibera el seu poble. Se celebra el dia 15 del mes de Nisan, que normalment és per l’abril
La seva doctrina es recull en la Tanakh oBíblia Hebrea

La quipà és un casquet utilitzat pels homes jueus.
El tal•lit és un xal ritual amb el que es cobreix diàriament l´home jueu en les seves oracions.


La seva doctrina es recull en laTanakh o Bíblia Hebrea. I La Torà (els cinc llibres de Moisès) és el text principal del judaisme. Torà (de vegades transcrit Torah) és un mot hebreu que significa ensenyament, instrucció, o...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • mitja
  • JUDAISMO
  • Judaísmo
  • Judaísmo
  • El judaismo
  • Judaismo
  • judaismo
  • Judaismo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS