Justicia y seguridad jurídica en un mundo de leyes desbocadas

Páginas: 4 (983 palabras) Publicado: 29 de diciembre de 2011
El llibre pretén explicar la difícil situació actual del dret en un temps en què hi ha una gran massa normativa i aquesta canvia constantment.
El llibre te una primera part més històrica quecomença amb l’explicació del naixement de la idea de dret al segle XVIII. Continua amb els ideals de Rousseau a partir dels quals es dedueix que la llei ha de ser justa per força perquè és la decisió delpoble sencer sobre ell mateix, i per tant s’arriba a la conclusió de que la llei es el mecanisme per a garantir els drets i la llibertat.
Més endavant s’explica l’aplicació d’aquesta idea durant larevolució francesa i, com a conseqüència d’aquesta aplicació la gran obra de Codificació de Napoleó que es va estendre per tot Europa. Per finalitzar la primera part del llibre s’explica el naixement dela idea de llibertat moderna, en contraposició a la llibertat dels antics. Així el mite de Rousseau s’ha transformat en un conjunt de llibertats civils, ordenades en un codi, que serveixen a lasocietat individualista i a la seguretat jurídica. En altres paraules, es el naixement del liberalisme.
(En aquest moment la llibertat es definia com el dret de no estar sotmès a res més que a la llei.Això fa referència a la llibertat dels moderns que es completa amb la possibilitat de posar demandes i pretensions a l’administració per assegurar el respecte de la llei, que es contraposava a la delsantics. I sorgeix el liberalisme.)
La segona part del llibre explica el recorregut dels ideals del dret sorgits de la revolució francesa i la codificació fins arribar a la situació actual del dret.Si ens situem al nostre propi temps, ens trobem amb una situació diferent. La llei continua sent l’instrument de protecció de la llibertat, no hi ha autoritat que pugui estar per sobre de la llei(única font legítima de qualsevol poder sobre els ciutadans), els codis continuen tenint el seu prestigi, però hi ha hagut dos fenòmens que han afectat a la situació privilegiada de la llei. Primer de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La Justicia y Seguridad Juridica Del Poder Publico
  • Justicia, Bien Comun Y Seguridad Juridica
  • un mundo desbocado
  • Un mundo desbocado
  • Mundo desbocado
  • un mundo desbocado
  • Un mundo desbocado
  • Un Mundo Desbocado

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS