Kant

Páginas: 4 (991 palabras) Publicado: 17 de noviembre de 2010
Teories de la Comunicació I

¿Qué es la Ilustración?, de Immanuel Kant

Immanuel Kant, filòsof alemany, es va dedicar a menysprear els immediats antics sistemes polítics, econòmics i socials,–antics a la seva època, la Il·lustració- defensant l’ús de la raó sobre totes les idees i prejudicis arrelats en la societat.

Segons Kant, les persones sempre han tingut por a dependre d’ellesmateixes, prefereixen sobreviure en un món prefabricat sense cap esperit de protesta i canvi en comptes d’intentar crear el seu propi món amb les seves idees pròpies: “Pereza y cobardía son las causas porlas que tan gran parte de los hombres permanece con agrado en minoría de edad a lo largo de la vida, pese que a la naturaleza los ha librado hace tiempo de guía ajena”. Aleshores, els que gestionen lesidees de la societat, –en aquells temps sobretot l’Esglèsia- són els que s’encarreguen de domesticar al poble a plaer per als seus beneficis propis. Cal destacar que en camp moment l’autor defensa lajustificació respecte el perquè de viure depenent dels demés.

El filòsof ens explica que és molt perillòs que una societat visqui en la “minoria d’edat” (amb minoria d’edat es refereix a aquellespersones incapaces d’autoservir-se sense la guia d’algú altre), perquè els tutors -tal com ell cita als que velen per les persones- segurament afectaran negativament en la vida del ciutadans. A demés,els intentaran manipular desde ben petits, ja que seran molt més fàcils de manejar. És molt difícil no dependre d’un guia degut als grillets que hi han per avançar i abol·lir la minoria d’edat:estatuts i fòrmules, instruments mecànics d’un ús i un millor abús racional.
Tot i les dificultats de sortir d’aquest sistema, Kant defensa que encara que és díficil sortir de la minoria d'edat, el que ésevident és que sorgeixen contínuament homes que pensen per si sols -fins i tot tutors alliberats de la cadenes de la minoria- i que deixen al seu voltant l'esperit de l'estimació racional del...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Kant
  • Kant...
  • Kant
  • Kant
  • kant
  • kant
  • Kant
  • Kant

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS