La 2A Guerra Mundial

Páginas: 13 (3139 palabras) Publicado: 24 de mayo de 2012
La Segona Guerra Mundial
1939-1945

Imatge: Victòria soviética a la capital
Alemanya i final de la guerra a Europa.

1. IDEES PRINCIPALS
* La 2a Guerra Mundial és el succés més important del segle XX, que marca la frontera entre dues èpoques.
* Del setembre del 1939 al agost/setembre del 1945 s’enfronten a mort (guerra total) les grans ideologies polítiques contemporànies:comunisme, feixisme, nazisme i liberalisme.
* És una guerra mundial on els principals combatents són: per una banda les potències de l’eix (Alemanya, Itàlia, Japó) i per l’altra els Aliats (Gran Bretanya, URSS, EUA) els quals obtenen la victòria derrocant l’imperialisme nazi. Tot i així van haver-hi molts altres països implicats (Polònia, Yugoslavia, Dinamarca, França...) i altres que es vandeclarar neutrals com Espanya.
* Aquesta guerra on van perdre la vida més de 61 milions de persones, ens ensenya fins on pot arribar la crueltat humana. L’exemple més gran de crueltat és l’Holocaust nazi sobre el poble jueu i altres minories.
2. ENSENYANÇA O LLIÇÓ DEL TEMA
Tot i no poder treure res positiu sobre un conflicte d’aquest tipus, el fet d’una guerra devastadora que va destruir nacionssenceres, va causar que en pocs anys el món presenciés les majors taxes i nivells de desenvolupament econòmic de la història.
3. RESUM
La 2a Guerra Mundial és un conflicte que es desenvolupa des del 1939 al 1945. En aquest conflicte hi participen la gran majoria de països d’alguna forma o altre però els principals són: l’Alemanya nazi de Hitler, la Itàlia feixista de Mussolini i Japo com aPotències de l’eix, contra la Gran Bretanya amb Churchill, la URSS de Stalin i els EUA de Roosevelt. El conflicte ve generat pel rancor que sentia Alemanya després de la derrota a la 1a G.M i el tracte humiliant que havia rebut per part dels Aliats. Hitler va estendre el nazisme per Alemanya i amb la conquesta de Polònia l’1 de Setembre del 1939 comença la guerra.
Alemanya es va fer amb Dinamarca,Noruega, Grècia, Bèlgica, França (no tota), Holanda, i altres mentre preparava el gran atac a la URSS. Hitler avançava ràpidament però a partir del 42 Rússia va començar a combatre i Anglaterra no es va rendir sinó que li va fer front als territoris africans. Mentrestant els EUA es mantenien al marge, excepte per alguna ajuda a Gran Bretanya.
Mentrestant Japó, que veia clara la victòria de l’Eix, vadecidir matar la última gran bèstia: els EUA i va fer un atac sorpresa al port de Pearl Harbor l’1 de desembre del 1941. Això va iniciar la guerra del Pacífic i l’entrada dels EUA a la guerra.
A finals del 42 comencen les victòries dels aliats a l’Àfrica i el Pacífic. El 44 Rússia comença una gran ofensiva i els aliats desembarquen a França. El 45 les tropes russes van entrar a Berlín. Això va serel rendiment d’Alemanya i ja només quedava Japó (Itàlia al final de la guerra estava a favor dels Aliats després de eliminar Mussolini. Japó va rendir-se després de les dues bombes atòmiques a Hiroshima i Nagasaki. Els Aliats van derrotar l’Eix, així com van fer caure el nazisme i el feixisme.
Va ser una guerra molt destructiva on van aparèixer noves armes i noves tècniques.
4. CRONOLOGIA
*1 Setembre de 1939 L’Alemanya de Hitler invadeix Polònia (no completament perquè la URSS ho farà per l’Est) i això causa l’inici de la guerra quan Gran Bretanya i França li declaren.
* Abril – Juny de 1940 Alemanya invadeix Dinamarca, Noruega, Holanda, Bèlgica, Luxemburg, part de França (París cau el 14 de juny), demostrant la seva efectivitat.
* 10 Juny de 1940 La Itàlia de Mussolinideclara la guerra a Gran Bretanya i França
* 27 Setembre de 1940 Alemanya, Itàlia i Japó firmen el Pacte Tripartit.
* 22 Juny de 1941 Alemanya es disposa a invadir la URSS de Stanlin.
* 12 Agost de 1941 Churchill i Roosvelt firmen la Carta de l’Atlàntic.
* 7 Desembre de 1941 Japó bombardeja Pearl Harbor i declara la guerra als Estats Units. Com a conseqüència els Aliats...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Consecuencias 2a Guerra Mundial
  • 2a Guerra Mundial
  • 2A Guerra Mundial
  • 2a guerra mundial
  • 2a guerra mundial
  • 2a guerra mundial
  • La 2a guerra mundial
  • La 2a guerra mundial

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS