La bogeria. narcis oller

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 4 (757 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 3 de febrero de 2011
Leer documento completo
Vista previa del texto
Introducció
La Bogeria és una de les novel·les més originals i atractives de la literatura catalana. Apareguda a finals del segle XIX, està basada en un cas real de trastorn mental. Narcís Oller lava publicar en un moment d’impacte creatiu, degut al poc èxit de la seva novel·la anterior.
Aquesta novel·la va suposar un canvi, redactada en un breu espai de temps pertany al gènere de novel·labreu.
De fet, l’interès per la bogeria arrenca amb el Romanticisme

Argument
Descriu l’evolució del trastorn mental que pateix Daniel Serrallonga.
Potser aquesta novel·la no té com a finalitatexplicar la vida d’un boig, però sí tractar el tema principal de la bogeria des de diferents punts de vista, d’una manera humorística, científica o humanista.
Narcís Oller reflexiona reflexiona sobreaquest fet i exposa les conseqüències socials, amb certa crítica.

Estructura
La bogeria consta de 9 capítols, que s’estructuren de la següent manera: als primers 3 capítols s’explica com és física ipsicològicament el nostre protagonista, als següents 3 capítols s’explica el que sería l’evolució de la bogeria i als 3 capítols següents el resultat del procés d’aquesta evolució.

Narrador
És unpersonatge molt important a la novel·la, un conegut del protagonista. Ell s’encarrega d’explicar tot el procés de bogeria de Daniel.
Aquest narrador tot i no ser descrit físicament ni ser nombrat(llevat de alguns puntualitzacions), és presenta com un personatge més.
D’altra banda tot el llibre està basat en el seu punt de vista. Un narrador testimoni.

Punt de vista narratiu: EL PERSPECTIVISMEPotser un dels trets més característics d’aquesta novel·la és l’ús de la triple perspectiva. Aquest tipus de perspectiva fa que sigui una estratègia per donar una opinió global de qualsevol tema.Al fer que el narrador sigui el que parli, es tracta d’una subjectivitat explícita

Temàtica
En la novel·la d’Oller la bogeria implica una alteració de l’ordre social, des de la política fins a la...