La vida de Narcís Oller

Páginas: 3 (530 palabras) Publicado: 11 de noviembre de 2014
NARCÍS OLLER
L’any 1879 Narcís Oller va publicar la seva primera obra anomenada “Croquis del natural” , prosa catalana (S.XIX) ; novel·les històriques, rondalles, quadres de costums i novel·lesrealistes tenien encara una mica de romanticisme. El seu objectiu principal fou fer una novel·la moderna, va crear una tradició.
D’alguna manera el Realisme i el Naturalisme van arribar a dominar elpanorama literari ( segona meitat del S. XIX). En literatura castellana podem trobar autors destacats en aquesta època com: Pérez Galdós, , Valera, “Clarín” etc.
Narcís Oller cosí de Josep Yxart néixerl’any 1846 ( Valls). Aquest, va escriure novel·les, contes, quadres costums, teatre i un llibre de memòries. Molts de les seves obres van ser traduïdes a diferents idiomes. Oller fou un realistanaturalista.
Oller es va aficionar al món de la literatura, però, realment seria difícil destacar en aquella època, ja que el llenguatge català no era ben bé vista per les persones d’aquella època, eranormal que aquest dubtés de la seva situació.
ROMANTICISME I NATURALISME:
Any 1872-1883, foren anys d’aprenentatge i formació on es veurà el castellà involucrat d’alguna manera amb la premsa. El pasdel castellà al català es veurà clarament en l’obra la “Papallona (1882)”, escrita per Narcís Oller (primera Novel·la llarga que va fer). Aquest,té descripcions minucioses de l’ambient i caràcter delspersonatges on superar el costumisme i aproximar-se al realisme, es veurà romanticisme. Va rebre molts elogis, a causa d’això, es van realitzar traduccions a diferents idiomes.
REALISME INATURALISME:
Amb l’èxit de la seva Novel·la, Narcís Oller, obtindrà una gran confiança en sí mateix.
Per tant es trobaran més obres escrites per ell on destaquen
Vilaniu (1885): La història tractarà d’unclàssic triangle amorós
L’escanyapobres (1884): Aquí es veurà com l’autor cau, a causa, de l’avarícia. Novel·la realista però acostant-se al naturalisme.
La febre d’or (1890-1892): Aquest,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Narcis oller
  • Narcis Oller
  • Narcis Oller
  • Narcis Oller
  • La Vida De Narcís Oller
  • La bogeria. narcis oller
  • Obres de Narcís Oller, resum breu
  • Narcís Oller i Joan Maragall

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS