Resum per capítols: bogeria - narcís oller

Páginas: 16 (3752 palabras) Publicado: 1 de abril de 2011
Capítol 1:

El narrador que té ganes de conèixer en Daniel Serrallonga explica que aquests és un personatge ben curiós i bastant conegut per la gent. El narrador juntament amb l’Armengol, un bon amic del narrador, es dirigeix al Cafè de les delícies per a conèixer aquell personatge que tant desitja conèixer. Assentat en un banc a prop de la cafeteria es troben amb el Daniel. El Daniel estàalterat i enfadat per l’accident que hi va haver a les Rambles en què el Mossos d’Esquadra van tirotejar a persones innocents. Un gran problema s’acosta quan apareix pel carrer un comandant dels Mossos d’Esquadra. En aquell moment tot l’ambient es va començar a pujar de to i va aparèixer la Guardia Civil i en Daniel acaba a la presó. El Narrador i l’Armengol fan creure a en Daniel que tots elsescrits que els hi dona des de la presó són publicats en diaris revolucionaris. Finalment el bandereta, el sobrenom d’en Daniel, surt de la presó i es presenta a casa de l’Armengol en busca dels diaris revolucionaris publicats i aquest diu que ja els hi enviarà a Vilaniu, on viu en Serrallonga.
Capítol 2:

Després de mentir al Daniel Serrallonga el narrador estava preocupat per si s’enfadava i elspegava una bona pallissa. Però l’Armengol digué que correus havia perdut el recull dels articles que s’havien publicat. Quan el narrador li preguntà quines novetats hi havia l’Armengol li va respondre mostrant-l’hi l’esquela de defunció de Don Ignasi Serrallonga, el pare d’en Daniel. Poc després d’aquesta notícia aparegué en Pròsper Giberga, un estudiant de medicina, que afirmà que Don IgnasiSerrallonga era boig i a demés s’havia suïcidat. Amb un visió molt naturalista el futur Doctor explica el seguit de accions que ha fet al llarg de la seva vida que demostren que es boig i afirma que en Daniel s’ha tirat un tir al cap. Després en Giberga diu que segurament en Daniel també serà boig perquè s’assembla molt al seu pare, ja sigui perquè els dos són jugadors, irresponsables i inestables. Apesar d’aquests argument el Narrador i l’Armengol no troben coherent el que diu en Giberga i no se’l creuen. Ells troben que les condicions de la vida que han tingut han estat difícils i no s’està boig per ser una mica diferent dels altres. El Narrador creu que aquests estudiant de medicina és un set ciències perquè creu que perquè estudia medicina pot denominar tot allò que veu.

Capítol 3:El narrador i el seu cosí tornant de cacera prop de Vilaniu decideixen fer una visitar al Serrallonga. Quan els dos cosins arriben a la casa toquen la porta i criden perquè els amos surtin però ningú contesta. Van anar entrant a la casa i cridant al mateix temps fins que van anar a para al despatx d’en Daniel. La paret esta plena de pòsters del General Prim. Sobtadament apareix un noia quecomença a crida seguida de una altra noia i un noi. Aquestes eren les germanes del bandereta, la Carolina i l’Adela, i el seu professor de piano. Un cop es va solucionar el mal entès prenen un cafè i l’Adela els hi diu què està molt orgullosa del seu germà i de que estigui fent de diputat a Madrid. El narrador sap que la germana geperuda, la Carolina, té atacs epilèptics regularment però sembla nocridar-li l’atenció. Tot sembla aparentment correcte però el narrador creu que l’Adela amaga quelcom i que li agrada molt captar l’atenció de la gent.
Capítol 4:

Després de 4 anys sense tenir gaire contacte el narrador i l’Armengol es retroben i coincideixen que els dos tornaran a viure a Barcelona. El narrador li confessa que es casarà i L’Armengol explica que en Daniel a Madrid com a diputat vapoder conèixer en “Prim de Ribera” però que va tornar a Vilaniu per cuidar a les seves germanes. Durant la seva estància a Vilaniu hi va haver l’assassinat del General Prim. Això va perjudicar molt a l’estat emocional del banderetes. Conseqüentment en Serrallonga va a Madrid per venjar la seva mort, ja que en Calado el va entabanar argumentant que un capellà era el responsable de la mort del...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La bogeria. narcis oller
  • Resum Per Capitols De "La Tempesta"
  • Obres de Narcís Oller, resum breu
  • La bogeria, de narcís oller
  • La bogería
  • Tirant lo blanc resum per capitols
  • Resums per capítols de la bogeria
  • Narcis oller

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS