La filla del mar- Angel Guimerà

Páginas: 2 (406 palabras) Publicado: 14 de mayo de 2014
VIDA D’ÀNGEL GUIMERÀ
Va nàixer a Santa Cruz de Tenerife el 1845, el seu pare era català, i la mare Canària. Quan va morir el seu pare es va traslladar a Catalunya i va estudiar a Barcelona.
Elsanys 60 va viure un període de plenitud literària. Va formar part de l’equip creatiu de la revista de La Renaixença. El 1877 va aconseguir guanyar els tres premis dels Jocs Florals, al costat de JacintVerdaguer, proclamant-se Mestre en Gai Saber.
La literatura de Guimerà era de fons religiós clarament catòlic i fonamentava la idealització del món rural.

PROFESSIÓ
Va ser un escriptor, poeta idramaturg de la Renaixença al S.XIX. Àngel Guimerà va escriure obres pel teatre culte i teatre popular. Les seves primeres obres eren escrites en vers i estaven compostes per cinc actes, més tardvan passar a ser escrites en prosa i amb una estructura de tres actes.
Li van donar prestigi internacional les seves obres teatrals com  Mar i cel, Maria Rosa, Terra Baixa i La filla del mar.
Lesvivències de l’autor van determinar els temes i les característiques dels personatges de les seves obres.
Exemple: és el fet de haver nascut abans que els seus pares estiguessin casats i també elhaver-se adaptat a un nou país i una nova llengua com és el català. Aquests fets li van crear un complex de bord i de mestís que va anant arrosegant durant tota la seva vida. La figura de la dona, també esconstant en les obres de Guimerà i sol ser la protagonista.

CARACTERISTIQUES DE L’OBRA “FILLA DEL MAR"

És una obra teatral dramàtica on l’autor prova les personalitats verdaderes delspersonatges. Enfronta la crueltat dels habitants de la petita població als sentiments cristians, i omple l’escenari de passions.
Guimerà va voler reflectir la figura de la protagonista Àgata amb la seva mare.L’argument tracta sobre un triangle amorós entre Àgata, una pobre noia que va arribar a un poble costaner desprès d’un naufragi i sense papers; la Mariona, una veïna enamorada; i Pere Màrtir, el...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Mar I Cel, Àngel Guimerà
  • Mar i cèl, Àngel Guimerà
  • Mar I Cel: Àngel Guimerà(La Religió)
  • Angel Guimerà
  • angel guimera
  • ANGEL GUIMERÀ
  • Àngel Guimerà
  • Angel guimera

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS