La gestación

Páginas: 3 (615 palabras) Publicado: 20 de diciembre de 2011
Qüestions sobre l’article: Cambios psíquicos durante el embarazo
1. Defineix l’espai de Gestació Psíquica.
Durant l’embaràs, es va desenvolupant una representació mental, que és alhora nova iespecífica. El seu període més actiu es troba entre el quart i el setè-vuitè mes. Alguns investigadors diuen que la imatge del nadó es va confirmant progressivament en el psiquisme matern.
Argumentenque la mare es fa una idea de la imatge diferenciada del seu fill o filla i li atribueix progressivament un temperament. A més d’això, també li transmet unes qualitats heretades del diferents membresde la família. Aquesta construcció imaginaria de la mare s’estableix aprofitant els moviments del fetus quan es troba a l’interior de l’úter.

2. Quin seria el concepte d’identitat concepcional?Tot ésser humà posseeix una identitat concepcional que respon a preguntes com: “Qui sóc jo?” ”d’on vinc?” “a qui li he d’agrair la vida?” “quina és la història del meu pare i la meva mare?”.
En elcas de l’embaràs, un exemple que trobem al text seria: si la dona es queda embarassada d’un home al qual detesta, li preocuparà que el seu fill o filla s’assembli a aquesta persona i evitarà que el neno la nena el conegui. La identitat concepcional d’aquest infant modelarà l’espai de la gestació psíquica.

3. En què consisteix la “nidificació”?
La nidificació psíquica la trobem quan la mareestà gestant i el nadó li desencadena una reacció psicològica d’indiferenciació, i això permet la seva adquisició psíquica. La indiferenciació es veu reflectida en les dones que comuniquen les sevesemocions de manera visible als demés i són més receptives a les emocions del demés que els envolten.
Durant la gestació, el mecanisme d’indiferenciació revela la reacció del psiquisme femení davantla presència del nadó. L’embaràs per a aquests casos és fascinant, ja que hi ha una clara relació amb algú que es troba a l’interior de la dona.

4. Posa un exemple del text on es mostra el...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Gestacion
  • Gestacion
  • Gestacion
  • gestacion
  • La gestacion
  • Gestacion
  • La gestación
  • Gestacion

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS