La gestión cultural

Páginas: 19 (4731 palabras) Publicado: 29 de junio de 2010
La gestió cultural i la importància del projecte - Presentation Transcript
1. La gestió cultural i la importància del projecte. Pautes per a l’elaboració de projectes culturals Margalida Castells Consultora Cultural – Sòcia d’ALEA Serveis Professionals SL Professora Associada - Dpt Pedagogia Aplicada UIB Professora Responsable Interpretació del Patrimoni – Màster Gestió Cultural UOC- UDG -UIB
2. Índex
o I. Disseny, gestió i avaluació de projectes culturals
▪ 1. Introducció: el projecte cultural, eina de treball en la gestió cultural
▪ 2. De la idea a l'avaluació: esquema d'un projecte cultural
▪ 3. El disseny de projectes culturals
▪ 4. Producció i execució
▪ 5. Processos i instrumentsd’avaluació
▪ 6. Algunes conclusions
o II. Disseny i gestió d’un projecte cultural. Cas pràctic
3.
o Disseny, gestió i avaluació de projectes culturals
o 1. Introducció: el projecte cultural, eina de treball en la gestió cultural
4. El projecte dins l’organització
▪ POLITICA
▪ Marc general en el que sedesenvolupa una organització, o VISIÓ.
PLA Conjunt orgànic de directrius i mesures dirigides a aconseguir unes finalitats. Definició dels principis d’una organització, o MISSIÓ. PROGRAMA Conjunt d’objectius i modalitats d’activitats determinats en l’espai i el temps, i d’acord amb els recursos disponibles.
▪ PROJECTE
▪ Conjunt d’accions concretes, que es portaran aterme per aconseguir els objectius.
©Fabio Rincón
5. Del pla a l’acció: el treball per projectes
o Pla : grans línies directrius d’intervenció. Missió general, inclou diversos temes o aspectes. De base conceptual, filosòfica o política. Execució a mitjà/llarg termini. Per exemple, pla estratègic de la cultura del municipi, pla de biblioteques municipals
o Programa :Primera concreció del Pla, aplicació en un aspecte concret, per sectors, per destinataris, per espais p.ex. programa d’arts escèniques, de joventut, de museus del municipi
o Projecte : Línia operativa d’actuacions, que materialitza el programa en un nombre determinat d’accions concretes que tenen sentit per elles mateixes i, de forma global, constitueixen el projecte.
PLAPROGRAMA 1 Projecte 1.1. Projecte 1.2 … PROGRAMA 2 Projecte 2.1. Projecte 2.2. … PROGRAMA 3 Projecte 3.1. Projecte 3.2. …
6. Reflexions inicials
o “ La cultura és l’espai de les idees, sense elles res seria possible... sempre i quan aquestes estiguin ben abrigades per un projecte de gestió eficient.” (A. Macciochi i F. Mascarell)
o El disseny de projectes culturals és un delstemes que més interessen i preocupen als gestors culturals. Conèixer les premisses per a la seva elaboració és una eina imprescindible per a la gestió cultural.
o Una bona estructuració és la base de l’èxit d’un projecte cultural. Tot i que la fortalesa dels continguts sigui innegable, les propostes mal plantejades, tenen més probabilitats de fracàs.
o Treballar per projectessuposa implementar una dinàmica d’acció-reflexió.
7. Reflexions inicials (II)
o “ Reconozcámoslo. Nos guste o no, todos somos gestores. De pequeños gestionamos nuestra asignación semanal como mejor podemos. Más tarde, nuestras horas de estudio y de diversión. Y también gestionamos nuestro sueldo cuando empezamos a trabajar, los bocadillos cuando vamos de acampada o el presupuestodisponible para las vacaciones. En todos los casos, lo que pretendemos es hacer el mejor uso posible de los recursos disponibles para satisfacer de manera óptima los objetivos perseguidos ". (Alberto Domingo Ajenjo)
o Un projecte és una eina de planificació i estructuració que permet:
▪ Optimitzar recursos per aconseguir millors resultats
▪ Orientar...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Gestion cultural
  • gestion cultural
  • gestion cultural
  • Gestion Cultural
  • gestion cultural
  • Gestion cultural
  • gestión cultural
  • Gestion Cultural

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS