La gioconda

Páginas: 2 (452 palabras) Publicado: 16 de mayo de 2011
LA GIOCONDA (Leonardo da Vinci)

Com sabem tots aquesta obra es una de les mes significatives del renaixement Itàlia i sens dubte un dels retrats més famosos de la historia de la pintura a més deser una de les obres mestres del gran mestre Leonardo Da Vinci. Va ser acabada en l’any 1506 i a hores d’ara es troba al Museu de Lourve, a París.

En el següent comentari tractarem d’analitzartres factors molt importants en qualsevol pintura: el color, la línea i la perspectiva

Primerament en quant a l’anàlisi del color cal destacar l’utilització de l’ocre cremat; aquest color es moltimportant ,ja que es absolutament necessari per a realitzar les sombres , no sabem exactament que va fer o com ho va fer el mestre Leonardo per obtenir aquest color però l’ocre cremat s’obté mesclantel verd obscur i el roig també amb una xicoteta quantitat de vermelló.

També cal destacar en quant al color , la presencia de l’ albalayde o també anomenat vulgarment “blanco plomo”. Aquest colors’ha utilitzat per pintar el fons del quadre. Com a curiositat destacarem que aquest pigment mesclat amb mel era utilitzat per les cortesanes gregues com a mascarilla per alrostre. A més també , enl’antiguitat es feia una espècie d’ungüent per a combatre les infeccions.

Un altre color utilitzat , aquest per a donar color al rostre de la Gioconda es el groc sulfuros. Es clarament , el color que donallum al quadre, com veiem al centre de la pintura . També cal dir que per al paisatge s’utilitza diferents colors , entre aquests:
el negre , tonalitats de marró i diferents games de blau

Comhem dit en l’introducció també parlarem de la línea , en aquesta pintura es significativa una tècnica utilitzada , creada i patentada per Leonardo Da Vinci , aquesta tècnica es el Sfumato. Els contornses difuminen , mitjançant la superposició de diferents capes de pintura, l’efecte es difuminador , no es destaquen les línies ni els contorns donant al quadre una sensació de llunyania. Per tant...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La gioconda
  • La Gioconda
  • Gioconda
  • La gioconda
  • “La gioconda”.
  • La Gioconda
  • Gioconda
  • La gioconda

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS