La gioconda

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 2 (452 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 16 de mayo de 2011
Leer documento completo
Vista previa del texto
LA GIOCONDA (Leonardo da Vinci)

Com sabem tots aquesta obra es una de les mes significatives del renaixement Itàlia i sens dubte un dels retrats més famosos de la historia de la pintura a més deser una de les obres mestres del gran mestre Leonardo Da Vinci. Va ser acabada en l’any 1506 i a hores d’ara es troba al Museu de Lourve, a París.

En el següent comentari tractarem d’analitzartres factors molt importants en qualsevol pintura: el color, la línea i la perspectiva

Primerament en quant a l’anàlisi del color cal destacar l’utilització de l’ocre cremat; aquest color es moltimportant ,ja que es absolutament necessari per a realitzar les sombres , no sabem exactament que va fer o com ho va fer el mestre Leonardo per obtenir aquest color però l’ocre cremat s’obté mesclantel verd obscur i el roig també amb una xicoteta quantitat de vermelló.

També cal destacar en quant al color , la presencia de l’ albalayde o també anomenat vulgarment “blanco plomo”. Aquest colors’ha utilitzat per pintar el fons del quadre. Com a curiositat destacarem que aquest pigment mesclat amb mel era utilitzat per les cortesanes gregues com a mascarilla per alrostre. A més també , enl’antiguitat es feia una espècie d’ungüent per a combatre les infeccions.

Un altre color utilitzat , aquest per a donar color al rostre de la Gioconda es el groc sulfuros. Es clarament , el color que donallum al quadre, com veiem al centre de la pintura . També cal dir que per al paisatge s’utilitza diferents colors , entre aquests:
el negre , tonalitats de marró i diferents games de blau

Comhem dit en l’introducció també parlarem de la línea , en aquesta pintura es significativa una tècnica utilitzada , creada i patentada per Leonardo Da Vinci , aquesta tècnica es el Sfumato. Els contornses difuminen , mitjançant la superposició de diferents capes de pintura, l’efecte es difuminador , no es destaquen les línies ni els contorns donant al quadre una sensació de llunyania. Per tant...
tracking img