La Grip A

Páginas: 13 (3104 palabras) Publicado: 24 de enero de 2013
CIÈNCIES DEL MÓN CONTEMPORANI | Grip A |

INDEX
Introducció....................................................................................................p.01
Què és?…......................................................................................................p.04
Diferències entre un quadre gripal comú i un produït pel virus de la gripA?...................................................................................................................p.05
Com afecta la Grip A a la població mundial …………..........................p.07
Medicines per tractar-la …………………………........................................p.10
Mesures estratègiques recomana l' OMS i la Generalitat.......................p.13
Actuació dels medis de comunicació i les administracions sanitàriesdavant d'un brot epidemiològic com el de la grip A ….........................p.16
Conclusió.......................................................................................................p.17
Bibliografia.....................................................................................................p.18

Introducció
L’any 2009 va sorgir un nou tipus de grip, la grip A (H1N1), que vaser la responsable de moltes morts a totes les parts del món. Al principi va ser un caos absolut: començava a morir gent per un nou tipus de grip, sobretot a Mèxic, després va anar arriben a totes les poblacions i la gent estava espantada. Com a resposta de les autoritats es van fer una sèrie de mesures preventives i es va començar a treballar per trobar una vacuna. Un cop trobada van començar avacunar als principals grups de risc: embarassades, obesos, malalts crònics, ancians i menors de 14 anys.
Al cap d’un temps es va veure que tampoc hi havia tanta diferència entre el virus de la grip estacional i el de la grip A, així que les coses es van calmar una mica, però va ser una experiència mundial, doncs aquesta grip la van patir persones de tot el món i de totes les edats.

Què és lagrip A?
La grip és una malaltia infecciosa que produeix fonamentalment símptomes respiratoris, està causada per un virus i es contagia molt fàcilment.
La grip pel nou virus A (H1N1) (que va començar cridant-se grip porcina i "nova grip" i que ara se li crida Grip pandémica (H1N1) 2009) la produeix un nou subtip del virus de la grip enfront del que, precisament per ser nou, no estem immunitzats ihi ha moltes persones que estaran en risc de contreure-ho. En contrast, moltes persones tenen immunitat enfront dels virus de la grip estacional (la grip que es presenta fonamentalment a l'hivern tots els anys) pel que la població susceptible d'infectar-se és menor.
Les aus i els porcs, entre altres animals, tenen com nosaltres la malaltia de la grip però cadascun té els seus virus específics. Elfet que els éssers humans estiguem prop d'aus i porcs, permet que, en ocasions, es combinin entre si virus de la grip de diferents espècies donant lloc a subtipos nous. Segons la informació de la qual disposem, el nou virus de la grip A (H1N1) és una combinació de 2 virus porcins (que afecta als porcs) i a més tenien ja parts de virus aviari (específic d'aus) i virus humà.
Els símptomes de lesgrips (estacional i pandémica (H1N1) 2009) són molt similars, només es pot determinar si és un o un altre virus mitjançant proves de laboratori.

Quines són les diferències entre un quadre gripal comú i un produït pel virus de la grip A?

* Les diferències entre els quadres gripals del virus de la grip comú i el que produeix la grip A son bastant semblants, però es distingeixen principalmenten que:
* El virus comú és més lleu
* A la Grip Als símptomes es presenten de sobte
* Les dos es tracten amb antivírics tot i que de diferent composició.
* L' inici dels símptomes de la grip A es produeix d'1 a 7 dies després de contraure el virus, mentre que si es tracta d'una grip estacional, el termini es redueix d'1 a 4 dies.
* Amb grip A, els símptomes duren fins a 4...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La gripe
  • GRIPE
  • GRIPE
  • la gripe
  • la gripe
  • gripe
  • La gripe
  • Gripe A

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS