La historia del circ

Páginas: 4 (867 palabras) Publicado: 25 de febrero de 2012
La història del Circ es remunta des de les civilitzacions antigues, des del llunyà orient (Xina, Mongòlia, Índia, etc.), fins a l'occident proper (Grècia, Roma, Egipte, etc.). En aquestes societats,aproximadament 3.000 anys enrere, algunes de les activitats que avui relacionem com a part del contingut circense, com l'acrobàcia, el contorsionisme o l'equilibrisme, tenien una utilitat altamentrelacionada amb la preparació de guerrers, amb els rituals religiosos i amb les pràctiques festives.
D'acord amb els antropòlegs Blanchard i Cheska, la pràctica de l'acrobàcia es remunta a la culturamesopotàmica, amb un passat de més de 3.000 anys. En aquest moment, segons aquests autors, l'acròbata competia «amb si mateix, amb les forces de la naturalesa i amb els seus propis companys detribu».
Paral·lelament a Xina, l’«art acrobàtic», o simplement l'acrobàcia, «té una història mil·lenària», superior als 2.000 anys, conforme ens diuen les troballes arqueològiques. Segons les anotacionsde David Ivori (2004), unes de les proves més antigues del la existència del circ és un grafiti oposat a Egipte en la tomba de Ben Hassan amb data aproximada de 2040 a. C.
Tal com assenyalen De Blasi Mateu (2000), en l'antic orient (3.000 anys enrere aprox.), els malabaristes i acròbates ja viatjaven junts en tropes, utilitzant tot tipus d'objectes, tals com a armes (instruments típics de lesarts marcials), joguines infantils (diábolo, bastó del diable), utensilis domèstics (gerros de porcellana), que llançaven i rebien amb diferents parts del cos, per exemple.

D'altra banda, a Grècia,els gladiadors en la seva cerca particular per demostrar gran força, realitzaven jocs de malabars amb objectes de gran port (en la seva majoria pesats), com les rodes dels carros, per exemple. En lacultura grega, i en unes altres del mateix període, les dones també feien malabars, com es pot apreciar en algunes àmfores i gerros grecs o en els gravats de les tombes egípcies. A més, en altres...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Historia del circo
  • La historia del Circo
  • historia del circo
  • Circe Historia
  • Historia Del Circo
  • Historia del circo
  • tp circo en la historia
  • Circo Del Sol Historia Y Desarrollo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS