La intel·ligència

Páginas: 8 (1953 palabras) Publicado: 22 de mayo de 2014




ÍNDEX

Què és la intel·ligència?
Com es mesura el coeficient intel·lectual?
Teoria de les intel·ligències de Howard Gardner.
Tipus d’intel·ligències.
Qui desenvolupa la intel·ligència?


1. Que és la intel·ligència?


La intel·ligència és una capacitat que tenim tots el humans per relacionar coneixements per resoldre determinades situacions.

Intel·ligència és una paraulaque prové del llatí inteligere, composta per intus (entre) i legere (escullir). Com a conclusió podem dir que ser intel·ligent és ser una persona que pot escollir la millor opció per poder resoldre un problema.

Avui en dia la intel·ligència és un focus de discussions entre diferents disciplines com: la Psicologia, la Medicina, la Filosofia… Fins fa poc mesuràvem la intel·ligència erròniament jaque ens basàvem en uns test que ens posàvem a prova les capacitats del llenguatge, dels números o espacials i deixant a banda totes aquelles intel·ligències lligades a les emocions o a la comunicació afectiva.

Per tant podem dir que la intel·ligència no només té com a funció poder aprendre sinó que també pot resoldre problemes de la vida quotidiana i amb rapidesa. I com he dit abans totesaquelles intel·ligències més tècniques que fins fa poc es pensaven que eren les úniques que teníem els humans, no son les que ens fan feliços o ens fan tenir una bona convivència social.








2. Com es mesura la intel·ligència?

L'ampli ús de les proves de quocient o coeficient intel·lectual és significatiu per algunes persones malgrat d’altres que pensen que és perdre el temps.Aquestes proves tenen més de 100 anys d'antiguitat.

La puntuació resultant d'una sèrie de proves determinen el rang d'intel·ligència d'un individu. Generalment ens referim a aquesta com la qualificació d'un qüestionari que té com a finalitat registrar les capacitats cognitives d'un subjecte en comparació amb la mitjana de la resta de la població.

Els tests d'intel·ligència estan pensats per aresoldre problemes i entendre conceptes determinats. Resoldre aquests problemes significa aplicar la capacitat de raonament, les pròpies capacitats amb les quals un individu compte per a la resolució de problemes, les capacitats perceptives, les de percebre relacions entre coses diferents, etcètera.


Per calcular el coeficient intel·lectual s'apliquen seqüències de nombres que hem d'emplenar,figures que hem de completar i una altra sèrie d'exercicis logicodeductius que hem de realitzar en un temps determinat. Els resultats s'aprecien en forma de campana de Gauss. La mitjana és de 100, amb una desviació estàndard de 10 punts (90 o 110) considerat estàndard, comú, dins de la mitjana.

Rang d’intel·ligència:
164 o més - Geni
148-164 – Intel·ligència molt superior
132-148 –Intel·ligència superior
113-132 – Intel·ligència superior a la mitjana
84-113 – Intel·ligència normal o mitjana
68-84 - Estupidesa
52-68 - Límit de deficiència
Menys de 52 - Definitivament fluixa

L'edat és una variant que es té en compte al moment de desenvolupar les preguntes que constitueixen les mateixes . Així és que , per exemple , als nens se'ls plantegen problemes i qüestions acord amb el nivellde desenvolupament cognitiu corresponent.


3. La Teoria de les intel·ligències múltiples de Howard Gardner


Fins fa poc la intel·ligència es pensava que era un coneixement humà que era unitari i que es podia descriure a les persones amb una única i quantificable intel·ligència. Gràcies a Howard Gardner d’origen anglès i Doctorat en Educació a la Universitat de Harvard vam poden saberque en total hi havien 9 tipus de intel·ligència malgrat que cada persona desenvolupa cada una a un nivell diferent (producte de l’ambient, cultura o de la genètica).


Gardner ens defineix la intel·ligència com:

La capacitat de resoldre problemes o elaborar productes que puguin ser importants per la societat o cultura. Al definir-la com una capacitat Gardner ens diu que la podem...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La Intel·Ligència
  • la intel·ligència
  • El Disseny Intel·Ligent
  • La Intel·Ligència Emocional
  • Intel·ligència emocional
  • Evolució de la intel·ligència humana
  • Guia de la intel·ligència emocional
  • recull activitats, intel·ligència emocional

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS