La maçoneria

Páginas: 3 (625 palabras) Publicado: 3 de enero de 2012
LA MAÇONERIA :
La francmaçoneria o maçoneria és una institució de caràcter iniciàtic, filantròpic, filosòfic i progressista, fundada en el sentiment de fraternitat, igualtat i llibertat. Té com aobjectiu la cerca de la veritat i fomenta el desenvolupament inhutel·lectual i moral de l'ésser humà, a més del progrés social. 
On té més influència?
La maçoneria a partir de l'última cambra delsegle XVIII va tenir un pes molt determinant en la línia política dels seus respectius països, recolzada per la gran quantitat de germans maçons i la qualitat intel·lectual i possibilitat econòmica queostentaven. El liberalisme que impregnava en aquest moment la maçoneria va tenir les seves més notòries influències en la Independència d'Estats Units (Washington, Franklin i Jefferson eren maçons ila Declaració d'Independència traslluïa els principis de deisme i filantropia mesònics) i en la Revolució Francesa, on en 1787 hi havia uns 80.000 maçons (477 dels 605 diputats dels Estats Generals)i va donar origen al lema revolucionari de "Llibertat, Igualtat i Fraternitat". La maçoneria va socórrer al triomf de les independències de les repúbliques americanes de l'imperi espanyol (treballsde la lògia Amèrica, fundada a Londres per Miranda, i la lògia Lautaro en el Riu de la Plata) i portuguès (el que va quedar reflectit en la bandera i el lema de Brasil "Ordre i Progrés", igualmentmesònics).
Quan es forma? La hipòtesi més acceptada afirma que la francmaçoneria moderna procedeix dels gremis de constructors medievals de castells i catedrals (l'anomenada maçoneria operativa), quevan evolucionar cap a comunitats de tipus especulatiu i intel·lectual, conservant part dels seus antics ritus i símbols. Aquest procés, que va poder iniciar-se en diferents moments i llocs, vaculminar a principis del segle XVIII.
Com és? La seva finalitat: el perfeccionament de l'ésser humà i de la humanitat.
a) Els principis humanistes de llibertat, igualtat, fraternitat i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Las Sectas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS