Las Sectas - La Maçoneria

Páginas: 24 (5783 palabras) Publicado: 23 de febrero de 2013
DEFINICIÓ PERSONAL DE SECTA:
Definir que és una secta és molt difícil, ja que s’han de tenir en compte molt aspectes diferents i essencials per diferenciar una secta, una basant religiosa o una nova religió, i també cal tenir en compte el tipus d secta que és.
Una secta, és un grup de persones, normalment organitzades de forma jeràrquica, és a dir, en una secta està establit un ordre segons laimportància. Quan entres a formar part d’una secta estàs a la part més baixa i mica en mica vas pujant de categoria. Encara que depenent del tipus de secta, normalment no se’n coneixen els integrant fins i tot els que en formen part, és a dir, es reuneixen de forma que la persona conegui el seu mestre i poques persones més, i així fins a arribar als cercles més alts de poder.
Són associacionsque es reuneixen per retre culte a Déu, encara que segueixen unes doctrines diferents a les establides per l’ Església o per una altre religió. Aquestes doctrines religioses solen ser contraries a la doctrina establida per la religió oficial, encara que guarden alguna semblança les doctrines de les sectes són molt diferent o inclús en algun cas, contraries.
A més de ser una forma de culte, lespersones que formen part d’una secta comparteixen una forma de pensar, les formes d’actuar en situacions concretes, etcètera. Per aquesta raó és molt important tenir controlades les sectes o informar a la persona que vol formar-ne part que, quan entres a formar part d’una secta perds el teu criteri, la teva forma d’actuar, la teva forma de pensar i adoptes les doctrines i les coses que et marca lasecta... Encara que hi ha algunes sectes que t’afecten d’alguna manera ( normalment psicològicament ), una secta no té perquè ser destructiva, sinó que el principal objectiu era reunir gent que tenia una forma de pensar concreta per resar a un Déu concret, per reunir un grup d’intel·lectual i posar en comú els seus descobriment, per unir un grup de persones del mateix ofici.
Actualment, la paraulasecta s’atribueix exclusivament a l’ associació de persones que adoren a un Déu i que duen a terme uns ritus religiosos envers un líder, que els orienta, a és es sol atribuir a totes aquelles associacions que a més realitzen atacs terroristes o per tractar a les associacions de forma despectiva.
MOTIUS PELS QUALS S’HA TRIAT AQUEST GRUP:
He escollit “ LA MAÇONERIA O FRANCMAÇONERIA ”, ja que ésuna secta que surt mencionada en diversos llibres, pel·lícules o fins i tot en el diari, i vaig creure que era una oportunitat per descobrir que és la maçonaria.
Com que el treball tenia que explicar detalladament una secta, vaig buscar els tipus de secta que hi havia i alguns exemples, i desprès de varies recerques vaig trobar-la mencionada i vaig voler introduir-me més en el tema. Tractar untema com són les sectes és complicat, ja que són societats que intenten evitar que es sàpiga tota la informació sobre les seves pràctiques, ritus, ....
Encara que només sigui per tenir una idea general sobre que és la maçoneria, en que creuen, i qui en pot formar part.

ORIGEN, TIPOLOGIA, IDEOLOGIA...
Introducció
La Maçoneria es presenta com una organització ètica i d’ orientació filosòficafundada amb el sentiment de fraternitat, però en realitat té les característiques de una religió. És un moviment social que es manifesta en una diversitat d’identitats diferents, l’organització de les quals són les lògies o agrupacions francmaçones, i que compte amb diferents corrents doctrinals.
Avui en dia la maçoneria es coneix com a francmaçoneria.
El terme francmaçó és d’origen francès , presde l’ anglès freemason. Està compost de dos termes, franc que significa lliure, i maçó que traduït literalment significa constructor. És a dir, la traducció literal seria “constructor lliure” .
Origen
Es considera que l’ origen de la maçoneria es remunta fins els sacerdots egipcis. En els temples de Menfis i Tebas duien a terme una sèrie de ritus iniciàtics i es cultivava l’ estudi de les...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La maçoneria
  • Las sectas
  • Sectas
  • Secta
  • Sectas
  • Sectas
  • Sectas
  • Las sectas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS