La pedagogía del 15m

Páginas: 65 (16001 palabras) Publicado: 30 de abril de 2013


La pedagogía del 15 m




Lidia Cantón Valero
Maria Rueda Mas
Rubén Pocino Bori
Simon Taibi Peyloubet


JUSTIFICACIÓ
Vam triar aquest tema perquè creiem que és un tema molt actual i poc tractat, del qual se’n pot descobrir moltes coses. A més és un moviment emergent molt interessant, i més en el sector que nosaltres estudiem, ja que a renovat per complet la manera d’entendre lapedagogia actual.
En aquest moviment s’han creat noves formes de llenguatge, noves formes d’interpretació. També s’ha aprés a treballar en equip, per un mateix objectiu, en solidaritat amb els companys i deixant de banda l’ individualisme que tant caracteritza la societat actual.
A més, tot i cridar-nos l’atenció el tema clau del treball que és el moviment del 15-M ja que alguns de nosaltres vamestar a les places i tots d’una forma o altre ens hi hem trobat implicats, ens interessava el tema de tractar la pedagogia.
El tema de la pedagogia ha estat el menys treballat en aquests mesos de vida que té el moviment. S’ha parlat molt de la política, de la filosofia... però poca gent s’ha aturat a pensar en la manera d’organitzar-se que s’estava tenint a les places.
Tots els components delgrup creiem en una societat millor, més justa i més enriquida per tots, d’una forma igualitària, sense jerarquies ni imposicions ni discriminacions. Creiem en una altre mena de pedagogia, creiem en que es pot remodelar l’educació actual, que podem canviar la manera d’entendre l’educació que s’està tenint fins el moment.
I és més, com educadors tenim la il·lusió de poder posar en pràctica algun diatotes les noves aportacions que va portar el moviment en algun àmbit de la nostra professió.
Creiem en una pedagogia millor.





Formulació de problemes



Una vegada escollit el tema sobre el qual elaborarem la recerca en la asignatura aquest semestre, fem un analisi i una reflexió de les circunstancies que l'envolten i arribem a algunas conclusions.
Hi ha una serie de factorsrespecte al 15 m que hem de tenir molt amb compte a la hora de realitzar el treball de recerca.
El moviment del 15 m es un moviment social totalment emergent i nou, que encara esta madurant i pasant per una etapa diferent a quan va esclatar. Per aquesta raó, segurament, la recerca será complexa. Revisant a Biblioteques virtuals y cercant per la xarxa ens adonem que les fonts dinformació que es trovenrespecte el 15 m no resulten suficients per realitzar una revisió teorica y extreure els conceptes y els coneixements al nostre treball.

Es evident que aquest moviment social proposa una nova manera de relacionar-se entre les persones i una forma de pedagogía alternativa. Milers de persones es van reunir a les places quan va esclatar el moviment. Algunes encuriosades, volien saber que es el queestaba proposant aquest emergent moviment. Altres, compromeses i implicades amb les reivindicacions i demandes que el 15 m estaba manifestant.
Els medis de comunicació i els especialistes en ciencies socials i educatives, semblen haver donat al moviment una imporancia relativa i superficial.
Un fenomen social que proposa una forma de pedagogía nova, mereix per part de les ciencies educatives unestudi a nivell cientific, teoric i també práctic.
Nosaltres, com a estudiants d'educació social i com a educadors en formació, el que pretenem es fer aquest estudi a cientific a una escala mes reduida, evidentment. No no tenim les competéncies suficients encara per realitzar un estudi cientific sobre una materia. No obstant si podem elaborar una recerca i un analisis de qualitat i enprofunditat que, pot ser, serveixi de precedent.
Els interrogants i els reptes que ens plantejem i proposem son el seguents:



Arribar a entendre les causes i els factors que van originar l'esclat del moviment i la ocupació masiva de les places
Analitzar el moviment a nivell d'organització interna y externa.
Arribar a conceptualitzar la pedagogía del 15 m
Fer un analisi dels aprenentatges asolits...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Movimiento 15M
  • 15m Israel
  • Cooperación 15m
  • Discurso 15M
  • El Movimiento 15M
  • Los Indignados 15M
  • Economía Y Hacienda 15M Bollullos
  • Estudio Sobre El Movimiento 15M

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS