La psicologia del desenvolupament com a disciplina científica. perspectiva biològica

Páginas: 4 (874 palabras) Publicado: 19 de marzo de 2011
Perspectiva biològica
Aquest punt de vista defensa que el desenvolupament està basat en un procés de maduració biològica, especialment del cervell.
Els gens tenen el paper principal tant en lesemocions com en el comportament, ells són els que ens marcaran com som. Les característiques de la nostra personalitat venen donades pels gens, són innates. Per això hi ha exclusió de tot allò social, noes tenen en compte les relacions interpersonals.
Un autor representatiu d’aquesta perspectiva és Sigmund Freud, el qual va proposar un llibre anomenat “Tres assajos per una teoria sexual”, publicatl’any 1905.
* 1er assaig: 1ª Teoria de les Pulsions:
En aquesta teoria es parla dels impulsos. Per una banda tenim els impulsos d’autoconservació. Són aquells que van regits pel principid’autoconservació i van lligats amb les necessitats, la supervivència. Per altra banda tenim els impulsos sexuals (libido) que són aquells que van regits pel principi del pler (supervivència de l’espècie,obtenció de plaer). Si aquests segons impulsos no son coberts es poden produir mancances en el desenvolupament de la persona.
* 2n assaig: Etapes evolutives del desenvolupament psicosexual:
En aquestassaig es parlar de les diferents etapes del desenvolupament psicosexual d’un nen fins arribar a l’adolescència.
Etapa Oral (primer any): El nen busca la forma d’experimentar, busca el plaermitjançant de la boca. Un exemple molt clar és el de xuclar-se el dit quan ets petit.
Quan aquesta fase està ben resolta, dona sentit de confiança en si mateix i te prou capacitat per poder relacionar-se ambaltres persones.
Etapa Anal (2-3 anys): La zona dels esfínters pren gran importància. Juga amb els genitals, l’ anus que són parts erògenes.
En aquesta etapa comença a aflorar el “JO”, relacionatamb el principi de realitat, comença a veure les coses tal i com són. És la contraposició del plaer. El nen s’adona que no sempre es farà el que ell vol. Sorgeixen sentiments d’obstinació, quan...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Psicologia Como Disciplina Científica
  • La Evolución De La Psicología Social Como Disciplina Científica Independiente
  • La evolución de la psicología social como disciplina científica independiente.
  • Psicologia Con Relacion Con Otras Disciplinas Cientifas
  • Psicología Una Disciplina Cientifica
  • Psicologia: ciencia o disciplina cientifica?
  • La Antropología como disciplina científica
  • educacion como disciplina cientifica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS