La psicologia en l'educació

Páginas: 3 (608 palabras) Publicado: 13 de noviembre de 2014
ÍNDEX

La psicologia en l'educació

Història

Perspectives de la psicologia en l'educació

Funcions del psicòleg educatiu

Metodologia

Eines tecnològiques aplicades a l'aprenentatgeConclusions

Webgrafia













La psicologia en l’educació
La psicologia educativa és una branca de la psicologia dedicada a l'estudi de l'aprenentatge i ensenyament humà.Sorgeix del interès de la pedagogia pels fonaments psicològics dels procés educatiu i la preocupació de la psicologia per l'aplicació de les seves teories en el context educatiu. Comprèn, per tant, elsanàlisis de la forma d'aprendre i d'ensenyar, l'efectivitat de les intervencions educatives amb l'objectiu de millorar el procés, i l'aplicació de la psicologia en aquelles organitzacions les quals lafinalitat és instruir. De vegades es centra en subgrups com els nens superdotats o aquells que pateixen una discapacitat.

Els psicòlegs educatius tenen en compte les diferents característiques icapacitats de cada persona. Aquestes diferències es potencien amb el constant desenvolupament de l'aprenentatge, i queden reflectits en la intel·ligència, la creativitat, la motivació i la capacitat decomunicació, per exemple.

En aquesta branca, és molt important la motivació perquè es doni l'aprenentatge. En ella influeixen des del nivell d'interès que té la persona en qüestió, fins la voluntat queté per realitzar una tasca passant per les seves creences o aspiracions a la vida.








Història
S'ha parlat de la psicologia educativa des de l'Antiguitat clàssica fins a l'actualitat.En temps de l'antiga Grècia, van haver varis filòsofs que parlaven sobre el procés educatiu, entre d’ells Sòcrates, que parlava del mètode de l'aprenentatge guiat: el mestre facilita les idees al'alumne, és un mediador. Genera un procés d'enteniment en el nen. És el mètode més utilitzat actualment.
Tot i això, i que n’han parlat molts professionals al llarg de la Història, aquest camp va...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Psicologia de l'educació.
  • Psicologia De l’Educació
  • PAC 3 Psicologia de l'educació i l'instrucció
  • Deu principis de la psicologia en l'educació primària
  • Teoria de l'educació
  • Teoria de l'educacio
  • La Loe A L'Educació Física
  • Didàctica De L'Educació Infantil

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS