La revolución francesa

Páginas: 15 (3675 palabras) Publicado: 28 de abril de 2013
LA REVOLUCIÓ FRANCESA


ÍNDEX
1. Que es una revolució?
2. La Revolució Francesa.
3. Situació de França abans de la Revolució.
4. Causes de la Revolució Francesa.
5. Assemblea de notables.
6. Els Estats generals.
7. Assembles nacional constituent.
8. Assemblea legislatives
9. La convecció.


QUE ES UNA REVOLUCIÓ?
.- Una Revolució Política és un procés de canvi moltprofund i ràpid en el temps.
Es produeix quan un grup social molt conscienciat políticament es revela contra el poder establert de forma, de vegades, violenta; derroca el poder; l’assumeix i transforma des de aquest, el sistema polític i de vegades social i econòmic, imposant un nou sistema d’acord a les seues idees polítiques.

LA REVOLUCIÓ FRANCESA
.- La situació a França abans de laRevolució Francesa (1789) estava basada en l’antic Règim que tenia les següents basses:
. A l’aspecte polític -> La monarquia absoluta.
. A l’aspecte social -> La societat estamental.
. A l’aspecte econòmic -> Una economia dirigida i intervinguda per l’estat. Les persones no tenien llibertat a les activitats econòmiques.
. Mentalitats i creences dominades pel principi d’autoritat : el que diul’autoritat no es qüestiona.
Hi havia un grup social molt conscienciat políticament, la Burgesia, que tenia unes idees inspirades en la il•lustració, i era protagonista social i econòmic, però no a l’aspecte polític, debut a la monarquia absoluta.
Aquest grup polític es revela contra el rei i el sistema, aplegat el moment d’una greu crisi a França; pren el poder, dividint-lo en tres poders (executiu,legislatiu i judicial), tinguent d’aquesta forma el rei una part del poder, però que desprès de moltes traïcions el jutgen culpable de traïció al pobre de França pel que van tindre que fer una nova reforma.
La primera llei que van dictar per canviar el sistema va ser l’abolició del sistema feudal, pel que totes les persones pasaren a ser iguals, deixant així de tindre privilegis la noblesa i elclero.
El poble juga també un paper important, colocant-se al costat de la burgesia, donant-li d’aquesta forma suport moral i físic per defensar-se de la resistència del rei.
En 10 anys França canvia totalment el seu sistema polític i social. Apareix un nou grup social políticament, que es la Burgesia.
La revolució francesa és, per tant, un procés de canvi intens i profund,on es canvia d’unamonarquia absoluta a una monarquia constitucional, siguent mes tard una república.
La burgesia el grup social mes conscienciat gracies a las idees il•lustrades.


SITUACIÓ DE FRANÇA ABANS DE LA REVOLUCIÓ
.- La situació de França a finals del s. XVII es basava com he dit anteriorment, en l’antic Regim.
Tenia una societat estamental, una monarquia absoluta i era a més, un país agrícola.
PaísAgrícola:
França era un país altament poblat, en el qual vivien aproximadament uns 26 milions de persones, dels quals el 85 % eren camperols.
La major part de la població vivia per tant al camp i d’aquest, però devien pagar impostos als nobles, ja que encara que els camperols portaren molts segles cultivant la mateixa terra, la propietat d’aquesta seguia siguent del senyor feudal al qual devienpagar rentes (el censo), i entregar part de la seua collita (el champart), treballar les terres del senyor en determinades èpoques de l’any (corveas) i pagar l’ utilització del forn i molí (monopolis senyorials), amb els quals feien el pa, el seu aliment principal.
En alguns llocs els nobles van tornar a limitar la llibertat de matrimoni i herència dels seus camperols, també.
Y devien pagar ames, la dècima part de les collites a l’església (delme).
Degut a que estaven sotmesos a pagar tots aquests impostos i a condicions de vida pròpies de l’edat mitjana, amb el feudalisme; la situació dels camperols va empitjorar i es va produir a mes un augment de població i una sèrie de males collites a partir de 1778 que van provocar series dificultats i inclús la fam.

Societat estamental:...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Revolucion francesa
  • Revolucion francesa
  • Revolucion Francesa
  • Revolución Francesa
  • revolución francesa
  • Revolucion Francesa
  • la revolucion francesa
  • Revolución francesa

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS