La salud

Páginas: 2 (336 palabras) Publicado: 19 de junio de 2013
Carlos Calvo
CMC

Salud: La salut és l'estat físic i mental en què l'organisme exerceix normalment les seves funcions.

Salud pública: La salut pública és l'organització i direcció delsesforços col·lectius destinats a protegir, promoure i restaurar la salut dels habitants d'una comunitat. La salut pública és responsabilitat dels governs, als qui correspon l'organització de totes lesactivitats comunitàries que directament o indirectament contribueixen a la salut de la població.

Winslow: Frederick Winslow Taylor (Filadèlfia, Pennsilvània, 20 de març de 1856 - ibídem, 21 de març de1915) fou un enginyer estatunidenc que realitzà diverses contribucions a diverses branques relacionades amb l'organització de la producció. S'inicia al món de la indústria exercint de tècnic en mecànicai operari, formant-se després com a enginyer mecànic estudiant per les nits fins que es va graduar a 1883. Es poden trobar contribucions seues a l'àmbit de la selecció i motivació del personal,planificació i control i als seus estudis d'operacions, aprofundint en cronometratge industrial i estudis de moviments.

OMS 1946: Creació de l’autoritat directiva i coordinadora de l'acció sanitària enel sistema de les Nacions Unides. És la responsable d'exercir una funció de lideratge en els assumptes sanitaris mundials, configurar l'agenda de les investigacions en salut, establir normes,articular opcions de política basades en l'evidència, donar suport tècnic als països i vigilar les tendències sanitàries mundials.

OMS 1985: Va crear i divulgar unes recomendacions en l’aspecte d’un partsegur.


Milton Terris: (1915-2002) va ser un metge nord-americà de salut pública. Es va graduar de la Universitat de Columbia el 1935. Va ser professor associat de medicina preventiva de laUniversitat Estatal de Nova York a Buffalo des de 1951 fins a 1957. Va ser cap de la Unitat de Malalties Cròniques de la New York City Public Health Research Institute des de 1960 fins 1963. El 1964 va...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • salud saludable
  • Salud
  • Salud
  • Salud
  • Salud
  • Salud
  • Salud
  • Salud

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS