La victória de samotracia

Páginas: 3 (503 palabras) Publicado: 27 de noviembre de 2013




La victòria de Samotràcia, també coneguda com la victòria alada de (estàtua grega Nike s'anomena tes Samothrakes), és una escultura que pertany a l'escola rodia de l'època hel·lenística. Estroba al Museu del Louvre, París. Representa Nike, la deessa de la victòria. Té una alçada de 245 cm i es va desenvolupar en marbre al 190 aC prové del santuari de la Cabeiri a Samotràcia. Algunsexperts l’atribueixen amb una certa probabilitat a Pithokritos de Rodes. Va ser descobert l'any 1863 en l'illa de Samotràcia (Samothraki, en grec) per la cònsol francès Charles Champoiseau, arqueòlegaficionat. Però quan es va descobrir es va pensar que va ser encarregada per esculpir per Demetri Poliorcetes.

La composició és oberta, l'eix de les línies de treball són les diagonals i corbes, quecausen desequilibri. De Front, la figura es torça i s’ obre en les dues llargues corbes de les ales. Vist lateralment, s’ observa una gran línia diagonal que connecta la cama fins al capdavant. Eldinamisme de la composició s'ha completat amb corbes múltiples, delicades de la vestimenta. El moviment de la nike impetuósa s'expressa en les teles que s'agiten i volan i amb les ales desplegades en elslaterals i part posterior. L'escultor volia capturar el moment que s'assenta.
El modelatge de les formes s'aconsegueix amb una gran expressivitat. L'artista ha estat capaç d'expressar perfectament elflagell dels efectes del vent sobre el cos de la deessa, amb un estudi anatòmic de gran destresa tècnica. Ell delinea amb la perícia dels pits, ventre i les diferències en l'espessor de les cames. Lestúniques lleugeres de "draps mullats" adjunta a l'organisme, la sensualitat i misteri, convertint-se en el cos més bonic de les formes de càrrega de treball i vela de Nike. El joc de la llums'accentua en les corbes, creant violents contrastos de llum i ombra. Estan ben treballades les diferents textures (teixits, plomes), etc.
Hi ha indicacions importants de que estava dedicat a la victòria a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La victoria de samotracia
  • Victòria de Samotràcia
  • comentario de victoria de samotracia
  • la victoria de samotracia
  • la victoria de samotracia
  • La Victoria Alada De Samotracia
  • comentario victoria de samotracia
  • Comentari de text Victòria de Samotràcia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS