Las fuerzas que afectan a los aviones

Páginas: 5 (1154 palabras) Publicado: 11 de enero de 2015
Les forces que afecten els avions durant el vol
Durant el vol els avions estan sotmesos a una sèrie de forces unes favorables i altres de desfavorables. Son moltes les forces que afecten els avions però nosaltres nomes necessitem informar-nos sobre les quatre bàsiques : la sustentació, el pes, la tracció i la resistència.







1.La sustentació
La forca de sustentació es la quepermet a un avio es mantingui en el vol, aquesta al ser mes gran que el pes total de l’avio li permet enlairar-se.
Aquesta força es la desenvolupada (normalment) per un perfil aerodinàmic desplaçant-se en l’aire, exercitada d’ dalt a baix i les quals la seva direcció es perpendicular al vent relatiu i a l’envergadura de l’avio. Se sol representar amb la lletra L ( de l’anglès lift : sustentació).Aquesta força te la seva major incidència en les ales i el morro de l’avio i l’afecten diferents factors :
Actitud de l’avió : L’actitud de l’avió es la referència angular dels eixos longitudinals i transversals de l’avio respecte de l’horitzó.

Es pot determinar a partit de :
La posició o actitud del morro (pitch) :

Es refereix a la orientació angular de l’eix longitudinal del’avió respecte el pla de referència. L’actitud, es a dir l’angle que esta per sobre d’aquest pla de referència s’anomena “actitud de morro a dalt” i el que esta sota aquest pla s’anomena “actitud de morro a baix” .

La posició de les ales o actitud de guerxament (bank) :

És l'orientació de l'eix transversal o lateral de l'avió respecte al pla de referència. Dit d'una altra manera, és l'actitudd'inclinació de les ales respecte a l'horitzó.






Trajectòria de l’avió : Es la direcció que segueix el perfil aerodinàmic durant el vol; es a dir la direcció que segueixen les ales per tant l’avio.






Vent relatiu : El vent relatiu es el flux d’aire produït per l’avio al desplaçar-se que es paral·lel a la trajectòria de vol i de direcció oposada. La seva velocitat és larelativa de l'avió pel que fa a la velocitat de la massa d'aire en què aquest es mou, aquesta velocitat incrementa si la velocitat de l’avio incrementa.

Angle d’atac : L’angle d’atac es el format entre la corda de l’ala i la direcció de la corrent d’aire (vent relatiu). Aquest angle es variable, depèn de la direcció del vent i de la posició de les ales respecte d’aquest.


Angled’incidència : L’angle d’incidència és el format entre la línia de la corda de l’ala respecte l’eix longitudinal de l’avió. Aquest angle és fix i no pot se modificat per el pilot com en el cas de l’angle d’atac.




Altres factors importants que afecten a la sustentació són : la forma del perfil de l’aire, la superfície alar, la densitat de l’aire i la velocitat del vent relatiu.
1.1 Centre depressions
S’anomena centre de pressions el punt teòric de l’ala on es considera que s’aplica tota la forca de sustentació. Tot i que la forca de sustentació actua sobre tot el perfil alar, teòricament es considera que actua nomes sobre un punt de la línia de la corda de l’ala. El centre de pressions es desplaça a davant o a darrera a mesura que s’incrementa o disminueix l’angle d’atac. El marge dedesplaçament sol estar entre el 25 i el 60%.
A mesura que l’angle d’atac incrementa el centre de pressions es desplaça gradualment a davant.

2. Pes
El pes es la forca d’atracció gravitatòria sobre un cos amb direcció perpendicular a la superfície de la terra i amb intensitat proporcional a la massa del cos. Aquesta forca atrau l’avio cap a sota i te que ser contrarestada per la forca desustentació. Cada avio te un màxim de pes que no ha de ser sobrepassat.




2.1 Centre de gravetat
Es el punt on s’exercita totes les forces de la gravetat (pes) i l’avio realitza els seus moviments girant sobre el seu centre de gravetat.





3. Resistència
Es la forca que impedeix o retarda el moviment de l’avió, la qual es paral·lela i de direcció oposada a la trajectòria de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Resultante De Fuerzas Sobre Un Avion
  • aviones supersonicos de la fuerza aerea
  • Fuerza de sustentación de los aviones
  • Fuerzas Que Afectan El Mercado
  • factores que afectan la potencia del avion
  • Furzas q Afectan a Un Avion
  • factores que afectan a la fuerza muscular
  • Fuerzas que actúan sobre el avión en vuelo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS