Laura a la ciutat dels sants

Páginas: 4 (921 palabras) Publicado: 11 de febrero de 2012
Resum de “Laura a la ciutat dels sants” de Miquel Llor.
Aquesta novel·la de Miquel Llor tracta d’una noia anomenada Laura, un noia de Barcelona que coneix en una festa a Tomàs Muntanyola que és unimportant propietari rural de Comarquinal. Al cap de tres mesos es casen i s’instal·len a la casa dels Muntanyola, on la Laura comença a experimentar una forta tristesa a causa de que sempre hi haboira, i també pel menyspreu de la Teresa, la germana del Tomàs. Laura sembla estar condemnada a viure sempre amb la tristesa que té i en aquella casa però en Pere Gifreda arriba de París perinstal·lar-se en Comarquinal i Laura, cada vegada amb més intensitat odia en Tomàs, per tant, En Pere i la Laura de seguida que es coneixen, s'agraden i comencen les visites diàries d'en Pere a la casa delsMuntanyola. Laura és la dona d'un pagès ric, inculte i mal educat, al contrari que el Pere que és culte, i la respecta.
En Tomàs torna a sortir de nits, sol com abans, ha oblidat la Laura i ella troba enel Pere una ànima bessona. Comença a tenir la il·lusió que per fi s’ha enamorat .i, en canvi, l'enamorament de la Laura per en Tomàs es capgira.
El mossèn Joan Serra parla amb el seu nebot, il'avisa del perill del que pot passar, li intenta fer veure que allò que sent per la Laura és passatger i que pot fer-li molt de mal. Li diu que no ha de anar mai més a veure la Laura, però en Pere no li facas.
De cop, el Pere deixa d’anar a casa de la Laura i la gent comença a parlar malament sobre la relació que té amb la Laura.
Una tarda mor la tia Madrona i tothom va al funeral, el qual serveixsobretot per tafanejar. La Teresa hi va amb la Laura i, quan en Pere apareix, parlen. Laura té la necessitat de sortir d'allà, de respirar aire pur i se'n va sense dir res a ningú. La Teresa lasegueix, i veu com es troba amb en Pere que també l'havia seguit.
En Pere li confessa que l'estima, s'acosta a ella però la Laura fuig de la temptació. Quan la Teresa descobreix l'afer entre Laura i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Laura En La Ciutat Dels Sants
  • Laura a la ciutat dels sants
  • Laura a La Ciutat Dels Sants
  • Laura A La Ciutat Dels Sants
  • Laura A La Ciutat Dels Sants
  • Laura A La Ciutat Dels Sants
  • laura a la ciutat dels sants
  • Laura a la ciutat dels sants

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS